Annons

 i Mete, Notiser

David Lannetoft är känd för att vara en riktig specimenräv! Vi har sett honom med riktigt stora fiskar och en av de kanske mest spektakulära fångsterna var hans tre gäddor över tolv kilo under en helgs fiske! Nu slår han till igen!

Det här är resultatet av en sjudagars satsning på ål! Det blev bara ett enda hugg men vilken fisk! Kl 02.00 i måndags landade han den här ålen på på bottenmetad mask, hela 2650 gram tung! Fångad i ett vatten där det är tillåtet att rikta fisket efter ål.

Så här säger David själv:

– Ålen var min första storfisk någonsin. Jag la väldigt mycket tid på sent 90-tal efter just ål så detta är en fisk jag värderar väldigt högt. Förr körde man ofta glidande tackel vilket medförde att man ofta riskerade att ålen svalde. Idag anpassar jag både riggar och metod för att minimera denna risken. Bättre att missa ett och annat hugg än att riskera att ålen sväljer.

Stort grattis David, du har återigen visat att du är en av Sveriges skickligaste storfiskjägare! Ålen simmar såklart kvar i sjön om någon undrar!

//Jan O FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera