Annons

interfiske-daiwa-p
 i Mete

Efter att ha jagat karpar kors och tvärs över Sverige de senaste 10 åren så ställde jag in siktet på mina lokala vatten inför detta året.

Under den gångna helgen hade jag min premiär för vårens karpfiske hemma i Linneasjön. Med ett optimalt väder på min sida och en längre förmäskning i ryggen kändes det mycket lovande när jag plockade upp mina prylar på fredagseftermiddagen.

Ganska omgående hade jag en kontakt med en tyngre fisk som tyvärr gick vinnande ur den bataljen, surt men det är spelets regler. Efter en taktikä1ndring så kändes allt bra inför natten och i den hårda blåsten värmde sovsäcken skönt när mörkret omslöt sjön. Värmen varade inte speciellt länge, snart morrade ett av larmen och jag var ute i blåsten igen. När jag lyfte spöt så började fisken ta lina omgående och spöts härliga båge avslöjade att det var en finare fisk som plockat upp mitt bete. Efter en spännande fight så kunde jag till slut lyfta håven kring en av sjöns finare gräskarpar.

Väl på mattan mättes fisken till 98 centimeter och den sprängfyllda buken talade för att vågen skulle klättra över 10 kilo, men det stannade inte där. Vågen stannade först på 12,1 kilo och nöjd kunde jag lyfta fisken framför kameran och föreviga vårat tredje möte. Efter några snabba bilder fick den magnifika pjäsen återgå till livet under ytan, efter några minuter hade den återhämtat sig och lösgjorde sig från mitt grepp runt stjärtspolen och gled majestätiskt ut mot djupet.

Vill ni läsa mer om Fredriks fisken så besök Mangotssons blogg på www.svensktmete.se/mangotsson

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera