Annons

 i Notiser

Med lanseringen av det nya Ungdomsfiskekortet får alla ungdomar under 16 år möjligheten att fiska i stora delar av Skellefteå kommun, helt kostnadsfritt. Från och med den 1 juli ger fiskekortet tillgång till hundratals fiskevatten inom de fiskevårdsområden som anslutit sig.

– Syftet med kortet är att främja fiskeintresset bland barn och unga. Fiske är dessutom mycket mer än bara själva fångsten. Det är en gren av friluftslivet och ett sätt att umgås, uppleva naturen och koppla av. Med ett fiskekort som gäller i många områden vill vi också ge ungdomarna möjlighet att utforska nya fiskevatten och uppleva den stora bredd av fina fiskevatten som våra lokala fiskevårdsområden erbjuder, säger Johannes Lindberg, friluftssamordnare på Skellefteå kommun.

Ungdomsfiskekortet löses på Skellefteå Turistcenter och ger tillgång till fiske inom femton av de fiskevårdsområden som finns i Skellefteå kommun. Undantagna är vattnen där föreningarna inplanterar fisk, så kallat put and take.

– När man skaffat Ungdomsfiskekortet rekommenderar jag att man besöker www.skelleftea.se/fiske. Där finns information om fiskevatten, arter, fisketips, tillgänglighet och länkar till föreningarna där man ser vilka fiskeregler som gäller för olika vatten, säger Tony Söderlund, kommunfiskekonsulent på Skellefteå kommun.

För mer information:

Johannes Lindberg, friluftssamordnare
Tel: 070 282 18 58
johannes.lindberg@skelleftea.se

Tony Söderlund, kommunfiskekonsulent
Tel: 070 270 08 10
tony.soderlund@skelleftea.se


Fakta och länkar:

Ungdomsfiskekortet gäller per kalenderår och är tillgängligt för alla under 16 år. Det löses på Skellefteå Turistcenter som ligger vid gågatan, i anslutning till torget.

www.skelleftea.se/fiske

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!