Annons

 i Notiser

Årets mottagare av prestigefulla Smedmanpriset blir författaren och flugfiskaren Pelle Klippinge. Priset delas ut till personer som utmärkt sig särskilt inom flugfisket och till legenden Rolf Smedmans minne.

Pelle har under flera decennier berikat sportfiskevärlden med reportage och böcker om främst flugfiske.

Pelles insatser som fiskevårdare och hans kärlek till kanske framförallt hans hemmavatten Emån har haft stor betydelse för Emåns bevarande som ett av världens främsta havsöringsvatten.

– Undertecknad träffade Pelle första gången under något av de första åren på 1990 talet som kursdeltagare på hans mycket uppskattade kastkurser vid Emån. Efter det har vi både fiskat tillsammans och haft många kontakter genom åren kring flugfiske och fiskevård generellt.

– Pelle har en unik stil som skribent, ett mycket vackert språk i sina texter där omsorg och kärlek till fisken och fisket är genomgående. Hans kunskap lyser alltid igenom och han är inte främmande för humor. Allt detta gör honom till något av det finaste man kan vara, en äkta berättare som kan fånga ens intresse på ett sådant sätt att tid och rum för en stund upphör att existera.

– Det är inte många av hans texter jag inte läst, alltid med stor uppskattning, och när det gäller hans bokproduktion har jag slukat allt! Några titlar mer än en gång!

Stort grattis Pelle, du är om någon en värdig pristagare, sluta aldrig skriva!

//Jan O FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!