Annons

interfiske-daiwa-p
 i Vertikalfiske

Vilken födelsedagspresent för Johan Egerhälll, kanadaröding på 103 cm på vertikalad jigg. Stort grattis Johan! Så här berättar han själv…

Det är andra året jag spenderar på WolfLake Wildernesslodge i Norra kanada. Dagen är min födelsedag och det är storm ute på sjön.

Mamma har kommit upp för att hälsa på under en vecka så självklart ska vi passa på att fiska oavsett väder. På morgonen får mamma ett hårt hugg under andra driften, hon drillar den i några minuter innan den oturligt nog släpper innan vi ens får se fisken. 

Efter lunch är det dags att ge sig ut i stormen igen, jag riggar upp mitt spö med ett Bondy Bait men utan lycka under första och andra driften. En bit in i den tredje och sista driften har jag placerat mitt spö i spöhållaren för att knyta några stingers. När jag kollar upp på mitt spö så beter det sig konstigt, inget hårt hugg bara små knyckar. 

Jag greppar spöt och sätter mothugget i några sekunder frågar jag mig om det är botten eller fisk innan jag känner dom första tunga gungningarna. Efter 15-20minuter har jag mitt nya personbästa på kanadaröding i båten och min bästa födelsedagspresent någonsin! 

//Johan Egerhäll

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!