Annons

 i Eko/Miljö, Ettan, Notiser

Har du en stund över – städa för havsöringen! Om du har en stund över nu på söndag kan du göra en riktigt fin fiskevårdsinsats, ditt engagemang kan dra in tusentals kronor till fiskevård meddelar Öringsakademien!

-Vi i Öringsakademien har fått ett erbjudande som vi inte kan motstå. Vår sponsor Sparbanken Tanum erbjuder oss 2000 kr/ person som kommer och strandstädar på Veddö naturreservat utanför Fjällbacka nästa söndag den 1/5 med start kl. 11.

Vi har alltså möjlighet att dra in hiskeliga pengar som skulle ge oss en ordentlig grundplåt till ett våtmarksprojekt för att en öringsförande bäck inte skall torka ut på somrarna eller till ett bygge av ett omlöp förbi Tegneby kvarn utanför Tanumshede som skulle öppna upp över 2 mil lekområden för havsöringen.

För varje person som kommer har vi möjlighet att köpa ca 2 kubik lekgrus för att förbättra lekområdena i Hogarälven vid Resö och Bottnabäcken utanför Bovallstrand. Ni förstår vilka möjligheter detta skulle ge oss och havsöringen. Så snälla, packa in familjen och kom och hjälp oss göra en liten insats för miljön för att sedan göra verklig skillnad för havsöringen.

Veddö håller också fantastiska fiskeplatser, så ta med utrustning för att avsluta dagen i vattnet. Banken bjuder på fika!

Skitfiske// Öringsakademiens styrelse

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera