Annons

 i Press/Reklam

Lowrance, ett världsledande varumärke inom elektronik för fiske sedan 1957 och den som längst varit sponsor för Bass Anglers Sportsman Society (B.A.S.S.), meddelade idag i samband med 2017 GEICO® Bassmaster Classic, produktionen av HDS CarbonTM 16, en ny högpresterande sjökortsplotter med ekolod och en 16‐tums skärm – den största som någonsin tillverkats av Lowrance.  

Den massiva 16‐tums HD‐skärmen på HDS Carbon 16 erbjuder en ännu större yta för att visa skärpa och hög upplösning samt den överlägsna målseparering för SolarMAX™ HD‐tekniken som är exklusiv för HDS Carbon‐serien. Fiskare kan konfigurera HDS Carbon 16 med en uppdelning i fyra paneler motsvarande fyra sjutumsskärmar på en enda display.  

Triton® Boats har redan slutfört nyproduktionen av bass‐båtar i utföranden som har plats för en fabriksinstallation av HDS Carbon 16 vid konsolen och vid fören.    

Fiskare som är ute efter ett integrerat system som kan göra allt behöver en processor som smidigt kan driva avancerade funktioner som StructureScan® 3D med SideScan och DownScan Imaging™, StructureMap™, Broadband Radar™ och SiriusXM® Weather Chart Overlay. HDS Carbon 16 levererar på den fronten och tar processkraften till nästa nivå med en tvåkärnig processor som gör att fiskare kan växla mellan tillämpningar och enkelt se separata ekolodssignaler samtidigt. 

Skärmtekniken Lowrance SolarMAX HD har högupplöst visning och tydlig synlighet under alla förhållanden med bredast möjliga område av betraktningsvinklar – till och med vid användning av polaroidsolglasögon. De nya displayerna har 1920 x 1080 HD‐ upplösning och är konstruerade för att tåla högre temperaturer än konventionella enheter och erbjuder förbättrad tillförlitlighet i varmare klimat. Hemligheten bakom de nya SolarMAX HD‐displayerna ligger i implementeringen av de mest avancerade IPS‐skärmarna (in‐plane switching) inom elektronik för fiske. Med överlägsen färgåtergivning och förstärkt HD‐återgivning är IPS‐skärmarna perfekt utformade för att visa fotoliknande ekolodsbilder. Vare sig du tittar på menypaneler eller fiskekon på skärmen är den förbättrade klarheten och skärpan i SolarMAX HD‐displayer uppenbar från alla betraktningsvinklar.  

Med Live Network Sonar ger HDS Carbon 16 fiskare möjlighet att se och styra två oberoende ekolodskällor på olika platser – t.ex. i båtens för och akter – på en enda skärm. Den här kraftfulla funktionen ger fiskare en helhetsbild av undervattensaktiviteten med praktisk och fullständig kontroll. Förutom integrerad trådlös anslutning har HDS Carbon 16 Bluetooth®‐styrning av flera Power‐Pole®‐ankare för grunt vatten och Bluetooth‐ljudströmning från det marina underhållningssystemet SonicHub®2. Fiskare kan enkelt navigera bakom Lowrance beprövade navigeringsteknik, högupplöst kartering med förbättrad täckning av kust‐ och inlandsvatten, en intern GPS‐antenn på 10 Hz och ett flertal karteringsalternativ via enhetens två microSD‐kortplatser. HDS Carbon 16 är kompatibel med det mest omfattande urvalet av valfri kartografi på marknaden, inklusive Insight Genesis™ anpassad kartering, C‐MAP Insight PRO, C‐MAP Lake Insight HD, C‐MAP MAX‐N+, Navionics® med flera.  

HDS Carbon 16 stöder radar, SmartSteer™‐styrning av trollingmotorerna Motorguide® Xi5 och Lowrance Outboard Pilot, och fullständig motordataintegrering markerat av kompatibiliteten med Mercury® VesselView® Link.   ”Vi är säkra på att fiskare kommer att imponeras av HDS Carbon 16, den största skärm som någonsin tillverkats under Lowrance 60‐åriga historia”, säger Navicos VD Leif Ottosson. ”Kombinationen av en 16‐tums HD‐skärm med vår exklusiva SolarMAX HD‐teknik och HDS Carbon‐seriens höga prestandanivå kommer att förse fiskare med en helt unik sjöupplevelse. Fiskare kommer inte att hitta en bättre kombination av kraft och precision på marknaden.” HDS Carbon 16 skyddas av Lowrance service‐ och supportprogram, och de kan köpas från auktoriserade Lowrance‐återförsäljare och ‐distributörer i hela EMEA‐regionen.

Läs mer om HDS Carbon‐skärmar, HDS‐produktfamiljen eller om Lowrance hela produktlinje av marinelektronik på www.lowrance.com.  

Om Lowrance: Varumärket Lowrance® är helägt av Navico, Inc. Navico är ett privat, internationellt bolag som just nu är världens största marinelektronikbolag, och moderbolag åt de ledande varumärkena för marinelektronik: Lowrance, Simrad, B&G och GoFree. Navico har ungefär 1 500 anställda globalt och distribution i fler än 100 länder över hela världen.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera