Annons

 i Eko/Miljö

I samband med höstlovet återupptar Havets Hus dagsprogrammet i akvariet om än med anpassningar till pågående coronapandemi. Årets nyhet ”Havsskolan” går av stapeln torsdag och fredag förmiddag och kan bokas av barn mellan 7-12 år. Dessutom går det att gå in och se de fyra stora akvarierna i den djupa delen av akvariet.

De populära aktiviteterna omvänt fiske och quiz är exempel på aktiviteter som sker dagligen. Här nedan finns detaljerat program, 24/10-1/11-2020

Tid, dag och aktivitet

11:00 Dagligen Omvänt fiske

13:00 Dagligen Dagens överraskning

14:00 Dagligen Quiz

15:00 Dagligen Dagens matning

Havsskolan – en årstidsanpassad variant av strandskolan

Barn mellan 7-12 år får experimentera, lära sig olika arter genom att måla eller fota och så klart hjälpa till att sköta djuren i akvariet. Om vädret tillåter blir det en tur till stranden också. Torsdag och fredag förmiddag, 29-30 oktober mellan kl 9-12.

Nya akvarier på plats

Inför höstlovet står fyra stora akvarier klara i den djupa delen av Havets Hus. Det dröjer ytterligare några veckor innan djuren flyttar in men det går bra att komma in och titta ändå. De fyra stora akvarierna har fyra olika biotoper från Gullmarsfjorden och Västerhavet. Mjukbotten, klippvägg med evertebrater, klippvägg med benfisk och grusbottnen. Med de nya akvarierna på plats kommer saltvattenmängden öka med 70% sedan innan ombyggnationen, från 220 m3 till 370 m3. Invigning kommer att ske i maj 2021. 

Havets Hus i Lysekil AB

Havets Hus är ett havsvattenakvarium som visar och berättar om livet i Västerhavet. Det är ett av Bohusläns populäraste besöksmål med runt 80 000 besökare årligen.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!