Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

Onsdag 14 november är det branschdag för gymnasieelever, yrkeshögskolestudenter och personal på SportfiskeAkademin, ForshagaAkademin. Branschdagen kommer att fokusera på frågor som rör trender, attityder, utmaningar och potential kring tjejer och kvinnors delaktighet inom sportfisket och sportfiskebranschen, både nationellt och internationellt.

Dagen samlar föreläsare som t.ex. Solveig Rask Nielsen (produkt- och försäljningschef på Svartzonker), Therese Lundin (Flicksländan Fiskeguide), Sivan Jansson (ordförande i Sveriges största kvinnliga fiskeförening Fjällorna) och Maria Ålander (filmproducent på Ecofilm). På plats finns också Jessica Larsson, länsansvarig konsulent för Jägareförbundet Värmland & Örebro. Jessica kommer att berätta om hur Jägareförbundet gjort för att lyckas med sin ökade rekrytering av kvinnor till jakten.

– Det är en tydlig överrepresentation av killar inom sportfisket, både här på skolan och i branschen. Vi vet att många tjejer tycker om sportfiske så vårt mål är att skapa bra förutsättningar för dem att ta sitt intresse till nästa nivå. Det finns goda möjligheter för tjejer att utbilda sig och jobba inom denna bransch, säger Per Johansson, skolchef på ForshagaAkademin.

– Målet med dagen är att vi ska belysa, både för våra elever och för oss som arbetar inom branschen, hur vi jobbar framåt med denna fråga. Det finns en machokultur inom sportfisket som vi behöver bearbeta, säger Torbjörn Lundberg, ansvarig för branschdagen.

Andra frågor som kommer att diskuteras under dagen är “Produktutveckling för kvinnor”, “Vem styr fiskeförvaltningen?” och “Hur når man den kvinnliga målgruppen?”.

Branschdagen hålls i Forshaga Folkets hus och pågår mellan kl 9.00 – 15.00. För ytterligare information kontakta: Torbjörn Lundberg, ForshagaAkademin på tel: 070-316 28 85

ForshagaAkademin är en friskola som bedriver gymnasieutbildningar inom Hundsport, Äventyrsturism, Viltvård och Sportfiske samt Yh-utbildningen Fiske- och jaktguide. Skolan utbildar människor som vill jobba inom den naturbaserade upplevelsenäringen. På skolan finns även en språkintroduktionsutblldning för nyanlända. Läs mer om ForshagaAkademin på: www.forshagaakademin.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera