Annons

 i Press/Reklam

I dagarna passerade tjänsten iFiske.se en miljon utfärdade fiskekort och företaget bedömer nu att drygt hälften av alla Sveriges fiskekort utfärdas digitalt, antingen på den egna tjänsten iFiske.se eller via andra aktörer.

–  Det har skett en enorm utveckling på området de senaste åren. Pandemin har lett till att allt fler fiskar och den digitala utvecklingen av samhället i stort har gått framåt med stormsteg, säger Kjell Ideskär som är en av företagets grundare.
Steget från startup till en etablerad aktör har tagit lång tid. När verksamheten startades 2001 såldes alla fiskekort i Sverige på papper via lokala ombud, något som ofta begränsade fiskets tillgänglighet. Landets fiskevårdsområden var konservativa och tog lång tid på sig att acceptera det digitala men nu har vindarna vänt.
Fram till 2016 arbetade därför företagets grundare parallellt med andra arbeten och de fick vänta på att kunderna skulle vara redo. 2017 fanns slutligen de ekonomiska förutsättningarna att börja anställa och idag försörjer företaget fem personer.

– De senaste två åren har vi sålt mer än under hela perioden från när jag startade runt millennieskiftet fram till och med 2018, säger Kjell. Det är fantastiskt kul! En miljon sålda fiskekort var en drömgräns när jag lanserade konceptet för snart tjugo år sedan.

Den totala försäljningen under 2020 ökade med 75 procent jämfört med samma period året innan, vilket förklaras av den pågående pandemin och den kraftigt ökande digitaliseringen av samhället.
Företaget jobbar nu för högtryck med att ta emot nya fiskeområden på ett bra sätt. Framförallt jobbar man med kvalitén, det är viktigt att de områden som finns på iFiske presenteras på ett bra och tydligt sätt. Man jobbar även med att utveckla flera nya tjänster där målsättningen är att bredda utbudet av digitala verktyg för förvaltning och marknadsföring av fiske.

– Vi är otroligt glada och stolta över att vara en så kraftfull motor för det svenska sportfisket. En miljon kort innebär så klart att en slags drömgräns har passerats, men nu höjer vi ribban ytterligare, avslutar Kjell.

https://www.ifiske.se/index.php/information/nyheter-och-artiklar/422

Om iFiske och Jighead AB.

Tjänsten iFiske.se drivs av Jighead AB. Det är idag landets ledande och största portal för försäljning av digitala fiskekort och modern förvaltning av fiskeområden. Förutom försäljning av fiskekort till allmänheten finns även omfattande information om alla fiskevatten som ingår. För de organisationer som säljer fiskekort på plattformen erbjuds ett stort utbud av tjänster, t.ex. för fisketillsyn, fångstrapportering, kundkommunikation och kartor. iFiske.se finns på www.iFiske.se<http://www.iFiske.se> eller via appen med samma namn för Android och iPhone. För frågor, kontakta företaget på info@ifiske.se<mailto:info@ifiske.se> eller via telefon +46 13 73330.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera