Annons

 i Press/Reklam

I generationer tillbaks har vi betraktat havet som oändligt, men nu är världens hav på väg att kollapsa. Därför har vi valt att stödja Världsnaturfonden WWF i det viktiga arbetet att rädda haven. Vi har alltid behövt haven och nu behöver haven oss! 

Vi har startat en insamling där du enkelt kan vara med och bidra. Överstiger vi tillsammans målet på 10 000 insamlade kronor till jul, så skänker vi från Alukin aluminiumbåtar ytterligare 10 000 kronor till förmån för världshaven. Låt oss se hur mycket vi kan få ihop!

–  WWF jobbar hårt på många fronter för miljön och man kan välja olika inriktningar för hur man vill bidra till varierande projekt. Vår passion är skärgård och båtar och därför har vi valt att satsa på det ämne som ligger oss närmast om hjärtat och som faktiskt är grunden till allt liv på jorden – nämligen havet. Det är vår plikt att förvalta det bättre för både djur och människor i kommande generationer, anser Maria Nikula på Alukin alumiumbåtar.  

Utmaning till båtbranschen

– Vi vill samtidigt passa på att utmana hela båtbranschen att gå samman och göra en insats för att rädda haven. Det är enkelt att ge ett bidrag eller att starta en insamling och ju fler företag som kan engagera sig och sina kunder, desto bättre resultat kan vi nå gemensamt för något som vi alla brinner för, fortsätter Maria.

Världsnaturfonden erbjuder många möjligheter för den som vill göra en insats. Till exempel kan man bli månadsgivare, fadder, skänka en gåva eller göra en enskild isättning för ett generellt eller specifikt ändamål. På WWFs hemsida kan du läsa mer hur du kan hjälpa världshaven eller om du vill göra en insats för något annat projekt som ligger just dig nära om hjärtat. 

– Vi vill nu uppmana alla båtägare att lägga ett litet bidrag och dela inlägget på Facebook så vi får ett brett engagemang. Vi kör denna insamling hela december och når vi uppsatt mål till jul så skänker vi motsvarande summa som en extra julgåva, avslutar Peter Nikula, VD på Alukin aluminiumbåtar. 

 Ge ditt bidrag här: Alukins insamling till världshaven

Under år 2006 arbetades den första båtmodellen från Alukin fram och båten lanserades på mässan Allt för Sjön år 2008. År 2009 utsågs företaget till Årets Rookie i båtbranschen av tidningen Praktiskt Båtägande och korades på mässan Allt för sjön i Stockholm samma år med motiveringen:

Att lyfta fram nytänkande med inriktning på miljö inom båtlivet. ALUKIN får priset för att grundaren helt efter eget huvud har skapat en ny båt och ett nytt varv. Aluminiumbåtarna är både lättdrivna, energisnåla och vinner på att inte bottenmålas.

I dag är ALUKIN aluminiumbåtar ett av skärgårdens mest populära aluminiumbåtsmärken och produceras av företaget Marinteknik i Norrtälje AB. Skroven är helsvetsade och byggs i den starkaste legeringen av marinaluminium EN-AW 5083 (AlMg 4,5) vilket innebär att de är fullt återvinningsbara. Hållbarhet, funktionalitet och flexibilitet är företagets ledord.

MagazineFishEco

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

FishEco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!