Annons

 i Vinter

Kyla och tjocka isar är glädjande nyheter för Sportfiskarna. Förbundets projekt Klassdraget, med fiske på skoltid, storsatsar nu på isfiske för skolbarn i hela landet.

– Det känns fantastiskt att vi har tajmat in vår isfiskesatsning med en riktig vargavinter med bra isar. Uppemot 3750 skolbarn på olika skolor runtom i landet kommer nu att få prova på pimpelfiske under vintern och våren, berättar Sportfiskarnas ungdomsansvarige Oscar Trowald.

För skolbarn är Klassdraget en möjlighet till fiske och friluftsliv på skoltid och det blir även en konkret lektion i naturkunskap och vattenmiljö. Många skolor står på kö för att få komma ut på fiske med sina elever. Förutom isfiske erbjuder projektet även mete som en aktivitet under vår och höst.

– Totalt är det 12 500 barn som ska ut på fiske med Klassdraget i år. Vi satsar även på fortbildning av lärare och pedagoger för ännu mer friluftsliv på schemat. Vi ser ett stort behov av att få ut fler barn och unga i naturen. Kunskap om naturen får man enklast och bäst genom att vara ute, konstaterar Oscar Trowald.

Om Klassdraget
Skolprojektet Klassdraget har sedan 2006 drivits i olika omfattning av Sportfiskarna. Det enkla och framgångsrika upplägget är att den lokala fiskeklubben hjälper skolan att arrangera en friluftsdag med fiske. Fiskeklubbens ideella ledare instruerar i fiske och berättar om livet under ytan. Aktiviteten är kostnadsfri för skolan och Sportfiskarna och branschorganisationen Svensk Sportfiskehandel tillhandahåller fiskeutrustning. För många barn är detta första mötet med en levande vild fisk. Sedan starten har närmare 80 000 skolbarn upplevt naturen via Klassdraget.
Läs mer om Klassdraget här.

Kontakt: Oscar Trowald, Ungdomsansvarig Sportfiskarna, 0733-24 13 41,oscar.trowald@sportfiskarna.se

Sportfiskarna slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare som varje år lägger mer än fem miljarder kronor på sitt fiske.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!