Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Nu kommer uppföljaren till Jaktias succéwhisky – Jaktia lanserar Stilla Skog i samarbete med Mackmyra.

Stilla Skog är den andra samlarutgåvan i en serie om tre från Jaktia. Samarbetet mellan Mackmyra och Jaktia hyllar den svenska naturen i både smak och upplevelse! Utgåvan Stilla Skog lanseras den 9e juli i samband med att det nya jaktåret inleds i Systembolagets beställningssortiment.

Det är genom Mackmyras koncept Private Selection som Jaktia har fått möjligheten till att skapa sina egna whisky där Mackmyra står för tillverkning, distribution, och Jaktia för det kreativa smak- och designskapandet.

”Vi på Jaktia har namngett vår whisky Stilla Skog som en hyllning till den stillhet som råder i skogen och naturen. I naturen finner vi det lugn, den rekreation och den återhämtning som vi alla så väl behöver. Vi tackar naturen för allt det goda den ger genom att döpa vår andra samlarutgåva till Stilla skog” säger Lars Martinsson, VD på Jaktia.

Jaktia har gjort sig kända i jakt-, fiske-, frilufts- och hundkretsar med sina högkvalitativa produkter från välkända varumärken. Nu lanserar vi en whisky med samma höga klass som skall spegla den känsla man får när man träder in i någon av våra välkomnande butiker. Jaktia har mycket gemensamt med Mackmyra whisky så som känslan för hantverk och för varumärket, Sveriges natur och njutningen i livet. För både Jaktia och Mackmyra är det viktigt att förmedla detta genom högkvalitativa produkter och minnesvärda upplevelser.

Förra året släppte Jaktia sin första whisky Morgondimma, i en serie om tre, i systembolagets beställningssortiment. Nu kommer den efterfrågade uppföljaren Stilla Skog, en whisky med stark karaktär lagrad på 200-liters ex-Bourbonfat i drygt 12 år. Bourbonfatet är ett klassiskt whiskyfat av amerikansk ek som ger whiskyn en sötaktig doft och en vacker gyllene färg. Smaken blir rund och mjuk med inslag av vanilj, karamell och honung.

 

Stilla Skog, 45%

Färg: Gyllene

Doft: Aromatisk, vanilj, päron & chokladpralin.

Smak: Rund och mjuk med inslag av vanilj, karamell och honung. Med toner av gröna äpplen, banan och Mackmyras typiska päron.

Eftersmak: Lätta toner av kola och vaniljsötma

-”Nu har ytterligare en whisky valts ut utifrån Jaktias smakprofil som nu blir den andra whiskyn i Jaktias triologi. Whiskyn som Jaktia valt är Mackmyras Eleganta, orökiga, recept som är lagrat på 200-liters ex-Bourbonfat i drygt 12 år. ”Faten har tidigare lagrat en omgång amerikansk bourbon vilket gett Jaktias whisky fruktiga toner med inslag av gröna äpplen, banan och Mackmyras typiska päron.” Lång elegant eftersmak med lätta toner av kola och vaniljsötma” säger Patrick Björsjö på Mackmyra.”

Vi på Jaktia avnjuter gärna vår Whisky en sommar-kväll på uteplatsen och njuter av ljuden och stillheten från skogen framför oss.

Stilla skog

Ursprung: Sverige

Säljstart: 2021-07-09

Pris: 749 kronor

Artikelnummer: 5294602

Antal upplagor: 842 st

Volym: 500 ml

Alkohol: 45 %

Stilla Skog är den andra av tre i en samlarutgåva, signerad Jaktia, och finns i extremt begränsad utgåva att beställa via Systembolagets beställnings-sortiment.

Gott nytt Jaktår och trevlig sommar önskar Jaktia

Om Jaktia Jaktia är Sveriges största butikskedja för jakt- och fiskeutrustning och består av ett 60 tal butiker. För oss är jakt och fiske en livsstil som handlar om frihet, gemenskap, naturupplevelser och utmaningar.

I våra butiker hittar du de bästa produkterna från de mest kända varumärkena. Vi har allt från kläder och stövlar, till vapen och ammunition.

Vi vill att vår kund skall känna tillhörighet och trygghet hos oss. Jaktias filosofi är att erbjuda produkter, kunskap, service och inspiration som gör din jaktupplevelse ännu större.

För att du ska bli helt nöjd med oss lovar vi att du alltid hittar rätt produkt utifrån dina behov, att du får råd, tips, kunskap och att du alltid har tillgång till service, montering och reparationer.

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

För ytterligare information kontakta:

Lars Martinsson, VD, Jaktia AB

Tel. + 46 31- 26 40 01

lars.martinsson@jaktia.se

Fler relaterade nyheter här!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera