Annons

interfiske-daiwa-p
 i Mete

Hej! Måndagen den 16 maj åkte jag till Kroppkärr för fyra nätters karp- fiske. Första natten fick jag en spegel på 10.1kg kl 0900. Andra natten/morgonen blev lugn men på kvällen kl 21 fick jag en spegel på 8.2kg. Tredje morgonen kl1100 fick jag ett hugg på mitt spö som låg längst ut på ca 175m, fisken tog lina på en gång och jag körde ut med gummibåten för att försöka få ut den från vassen på öppet vatten. Vindbyarna gjorde det hela inte lättare och efter en 15min fight kunde jag se att det var en rejäl fisk och en av sjöns större fiskar.

När jag äntligen
håvade den kunde jag konstatera att den vägde nog någonstans runt 15kg, men när jag lyfte in fisken över relingen till avkrokningsmattan i båten kändes den bra mycket tyngre! puhh kan det vara möjligt, väl iland kunde jag konstatera att den vägde ofattbara 20kg. Jag kände mig helt gele i benen och ringde snabbt Gröt-jocke som skulle skynda sig ner för att hjälpa mig med vägningen, vägd på hans fox våg och min våg kunde vi fast ställa vikten till helt otroliga 20.23kg och 92cm. Sista natten som grädde på moset fick jag ytterligare en grym fisk på 17.01kg. Alla fiskarna togs på Mainline Fusion boilies.

Mvh Henrik Berntsson.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera