Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

John Kärki har tidigare studerat på Fiskevårdslinjen på Blekinge folkhögskola och arbetar nu som fiskevårdare på Sportfiskarna i Mälardalen. Vi bad honom berätta om sitt arbete och hur han trivdes på Fiskevårdslinjen.

Idag är jag heltidsanställd som fiskevårdare på Sportfiskarna i Mälardalen. I min tjänst ingår allt från provfisken till att utföra konkreta fiskevårdsåtgärder. T.ex. Riva dammar, optimera vattendrag, skriva fiskevårdsplaner åt kommuner och sprida information om fiskevården i Stockholms län med mera.

Min tid i Blekinge var ett av dem bästa åren i mitt liv där jag verkligen kunde fokusera på fiske och fiskevård 100 % av min tid. När jag inte pluggade var jag i något vattendrag och grejade, när jag inte gjorde det var jag ute på kusten och fiskade, när jag väl kom hem satte jag mig och läste fiskeribiologi.

Det jag gillade med utbildningen var den praktiska läggningen där vi gjorde mycket konkreta åtgärder och spenderade mycket av tiden i fält, det kombinerat med mycket egenstudier har gjort att jag känner mig solid i skarpa fiskevårdslägen i dag.

Utbildningen kombinerat med mitt egna driv har tagit mig dit jag är idag, det är jag väldigt tacksam för.

//John Kärki

Läs mer här -> Blekinge Folkhögskola

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!