Annons

 i Eko/Miljö

Just nu på Socialdemokraternas kongress – skarven ska minskas! Ett för många fiskevårdare och andra välkommet tecken på att problemen med skarven allt mer tas på allvar! Läs mer i pressmeddelandet nedan!

Den pågående S-kongressen i Göteborg ställde sig idag bakom en motion om att minska beståndet av fågeln mellanskarv. Beslutet välkomnas av Annsofi Ramevik (S), ombud från Boxholm: – Skarven är ett stort problem runt Sommen, för både människor och natur.

Mellanskarven är en rovfågel, som med sin sura avföring snabbt omvandlar gröna och lummiga områden till vita och kala.

– Som boxholmare ser jag tydligt vilket problem skarven blivit. I Sommen ställer den till med stora problem. Förutom naturen tar också turismnäringen skada när rekreationsområden och fiske påverkas negativt, säger Annsofi Ramevik (S), kongressombud från Boxholm.

Mellanskarv äter mellan 350 och 500 gram fisk per dag. Den konkurrerar ut andra rovfåglar och rovfiskar eftersom den jagar fisk vid såväl vattenytan, som i fiskenät och långt ner i bottendyn.

– Jag är glad att S-kongressen ställde sig bakom förslaget att minska beståndet av mellanskarv. Stammen måste vara hållbar för såväl andra fågel- och fiskarter som för turismnäringen, avslutar Annsofi Ramevik (S).

Presskontakt

Jonatan Hermansson, ombudsman för S i Östergötland, på 073-368 89 36 eller jonatan.hermansson@socialdemokraterna.se

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera