Annons

interfiske-daiwa-p
 i Mete

Mitt i kaffet händer det. Välkända karpen Rebecka tar betet och hon är i ny svensk rekordvikt. Stort grattis till skicklige Anders Idarsson…

Det är dimmigt men åtminstone ljust. Jag störs i kaffedrickande av ett pip från nappalarmet. Snabb krokning och jag möts av tunga knyckar. Snabbt ut i båten. Målet är att drilla fisken bakom träden från båten för att undvika att den går fast. När jag närmar mig tar fisken sikte på en trädrad. Jag ser fisken rulla i ytan och inser att den är stor. Medan vänsterhand växelvis parerar mellan höger och vänster åra lyckas jag vända fisken och få ut henne på fritt vatten. Väl i säkert i håven ser jag vilken fisk det är. Segervrålet väcker nog alla i Lomma – min targetfisk, Rebecka!! Vid vägningen visar den sig väga hela 23.350 gram! Över existerande svenskt rekord men det känns som det är mindre viktigt, det härliga är att hon äntligen hamnade i min håv och jag får vara den lycklige att hålla uppe henne för kameran!

Läs mer här -> Sv. Karpklubben 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera