Annons

 i Press/Reklam

Clothing Collection är Karüns nya, moderiktiga kollektion av glasögon – gjorda av återvunna jeans. Genom den nya satsningen utmanas modebranschen, som är en av de tre mest förorenande industrierna i världen.

Från och med imorgon kan alla hjälpa Karün att förverkliga Clothing Collection via den digitala plattformen Kickstarter – där ett par glasögon kan köpas för 149 USD. Karün är ett glasögonföretag utan dess like. Hög kvalitet samt stilren och moderiktig design är givet, men vad som utmärker Karüns glasögon är ansvarstagandet och budskapet som medföljer ett köp. Genom att köpa ett par glasögon från Karün stödjs kampen för att förändra hur vi ser på världen, och varje par har en direkt inverkan på miljön.

Det är inte bara glasögon, det är ett nytt perspektiv att se världen ur. Tidigare kollektioner är Wood Collection, skapad av fallna träd i Patagonien i Chile, och Ocean Collection där glasögonens material består av fisknät som annars hade lämnats i havet. Den nya kollektionen Clothing Collection utmanar modebranschen, som är en av de tre mest förorenande industrierna i världen. För att göra Clothing Collection till verklighet har Karün valt att vända sig till Kickstarter, en digital plattform för projektfinansiering, för en exklusiv lansering.

– Vi vill alltid hitta nya sätt att visa på hur högkvalitativa glasögon kan skapas med hjälp av hållbara material, samtidigt som den lokala befolkningen i Patagonien främjas. Med Clothing Collection har vi lyckats ta fram riktigt snygga och unika glasögon, samtidigt som vi tar vara på jeanstyg som annars skulle förorena miljön. Med andra ord kan du nu använda moderiktiga glasögon med gott samvete. Vår förhoppning är att många blir engagerade nog att stötta oss och vårt arbete via Kickstarter, säger Thomas Kimber, grundare av Karün.

Jeanstyg är en stor del av vad som slängs inom modebranschen, då fler än två miljarder jeans produceras varje år och ungefär 80 % av dem så småningom hamnar på soptippar som leder till förorenad jord och vatten. Glasögonen som skapas är till 75 % återvunna jeans och 25 % harts, linserna är Carl Zeiss och gångjärn är av tyskt rostfritt stål för en passform som anpassas till alla ansikten.

Den unika produktionsprocessen tillsammans med Shear Composites gör att materialet liknar marmor, och resulterar i eleganta och medvetna bågar. Från och med imorgon, den 20 juni, kan alla göra skillnad genom att gå in på Kickstarter och antingen donera 10 USD för att stödja kollektionen eller köpa 1, 2, 3, 4 eller 8 par glasögon. Priset för ett par glasögon är 149 USD, vilket innebär en stor rabatt i jämförelse med priset i butik som kommer vara cirka 235 USD. Kickstarter-kampanjen är aktiv under en månads tid.

För ytterligare information och högupplösta bilder, vänligen kontakta: Vendela Carlén, presskontakt SpoilConcept Communication Telefon: +46 70 954 65 73 eller e-post: vendela.carlen@spoilconcept.se

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera