Annons

 i Mete

Den 2 juni, på metardagen, är alla fiskesugna välkomna till sjön Trekanten vid Liljeholmen i Stockholm. Sportfiskarna Region Mälardalen gör en satsning för att få igång fisket och aktiviteter kring denna stadsnära och fina sjö. Bland annat kommer det framöver att finnas båtar att hyra för allmänheten.

Dagen bjuder bland annat på regnbågsfiske i sjön. Inför metardagen har det satts ut ny fisk i blandade storlekar i sjön, de största i vikter över 3,5 kg. De som inte redan har Sportfiskekortet, som gäller i Trekanten och ytterligare ett 40-tal vatten i Stockholm, kan på plats lösa ett dagskort för 50 kr. Alla pengar från fiskekortsförsäljningen går till fler utsättningar av fisk. Flera av Stockholms redskapsbutiker kommer att vara på plats och demonstrera fiskeutrustningar.

Man kan även låna flytringar och Sportfiskarnas nyinköpta båtar. 
– Båtarna kan lånas under en timme, så passa på att få se Trekanten även från vattnet. Båtarna kommer även efter denna dag att skötas och hyras ut av fiskeklubben Tellus som har sjön som sitt klubbvatten, berättar Linda Svensson från Sportfiskarna.

Regnbågen i sjön är uppfödd på Näs fiskodling, vars personal finns tillgängliga för att svara på frågor kring fiskutsättningar och regnbåge. 
– Sportfiskarna Region Mälardalen kommer naturligtvis vara på plats och kan berätta om vår verksamhet med fiskevård och förvaltning av fiskevatten i Stockholmsregionen, avslutar Linda Svensson.

Tid och plats:
Torsdag 2 juni kl 10 till 16 vid sjön Trekanten vid Liljeholmen i Stockholm.

Ytterligare information:
Linda Svensson, linda.svensson@sportfiskarna.se, tel: 0703-075988

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera