Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö, Ettan, Notiser

Krispengar gick till stora yrkesfiskebåtar istället för små! Det handlar om sk. bränslestöd för ökade drivmedelskostnader. Som så ofta när det gäller yrkesfisket blir det fel! Statens oförmåga att hantera utfiskningen av av våra hav är en skam och eländet bara fortsätter. Det uppmärksammar Stiftelsen BalticWater2030!

Då ska man veta att bland annat det storskaliga pelagiska fisket gör vinster på 100 tals miljoner medans tex Östersjöns strömmingsbestånd balanserar på gränsen till sin reproduktionsförmåga…

– Förra året beslutade regeringen om ett särskilt stöd till yrkesfisket på 40 miljoner kronor för att täcka ökade bränslekostnader till följd av dieselprisets uppgång. I ansökan till EU skriver Sverige att stödet syftar till att säkerställa fortsatt verksamhet för yrkesfiskare och att situationen särskilt påverkar det småskaliga fisket i Östersjön, som idag saknar marginaler för att hantera ökade driftskostnader. Trots detta fördelades stödet främst till det storskaliga fisket, medan det småskaliga fisket bara tilldelats en bråkdel… Läs mer på BW2030 hemsida!

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera