Annons

 i Ettan, Notiser, Press/Reklam

Filmen Laxfiske spelade in för 40 år sedan. Laxfiske ingår i en serie av fiskefilmer som togs fram på initiativ av Benny Lindgren. Christer Mattsson filmade och redigerade filmerna.

Christer Mattsson berättar: ”Med hjälp av Jan Johansson och hans fiskekompis Gert Kall skulle vi försöka visa hur man blir en framgångsrik laxfiskare. Goda råd skulle krönas med silversköna laxar. Älven gick hög och var svårfiskad den sommaren. Vi fick kämpa ordentligt med tung utrustning och svår terräng.”

Jan Johansson har varit världsmästare i casting. Han har fått Rolf Smedman-priset. Dessutom har han skrivit ett dussintalböcker om lax- och öringsfiske. I den senaste ”Lax & laxfiske: en längtan efter nystigen vildlax” kan man ta del av hans kärlek till älven Surna. Från sjutton års ålder fiskade han i femtiofyra somrar i sträck i samma älv!

Jan Johansson har även varit Kungälv trogen. Om hösten kan man se honom studera havsöringens lek i Vallerån och Diserödsbäcken. I dessa vatten metade han som pojke bäcköring.

Christer Mattsson: ”Gert Kall finns inte med oss längre. Vi som hade turen att fiska med honom, glömmer honom aldrig. Hans gemyt, och hans suveräna sätt att smeka ut den tunga DT-linan med 16-fotaren, var en fröjd att uppleva.”

Benny Lindgren är en man med många strängar på sin lyra. Hans gitarrspel ger en speciell stämning i delar av filmen.

Fler av Christers och Bennys filmer kommer att digitaliseras med ett par månaders mellanrum och läggas till så samma Youtube-kanal, där redan filmen Gädda ligger. Passa gärna på att prenumerera på kanalen, så får ni automatiskt uppdatering om när nya filmer läggs ut. Bland annat kommer Christers mycket fina film Lax och Havsöringsfiske i Mörrum att digitaliseras och läggas ut på kanalen men nästkommande film blir Pimpelfiske.

Filmen Laxfiske som nu är digitaliserad från master-tejpen i formatet 1”C finns nu att se på Youtube. Länk till Youtube!

Fiskehälsningar
Pär Lindberg


Du vet väl att du kan läsa alla fiskenyheter gratis på appen FishBrain Ladda ner Fishbrain här 

Sportfiskeprylar

 

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera