Annons

 i Fluga, Notiser

Kurs – Så fiskar du havsöring med tvåhands flugspö! Självklart hos kronolaxfisket i Mörrum! Här finns flera spännande kurser med chans på världens största havsöringar!

Vill du lära dig att fiska lax och havsöring med tvåhands flugspö? Mellan den 26-28 augusti går vår mycket populära flugfiskekurs.

Ni anländer på torsdag eftermiddag. Gemensam middag med massor av fiskesnack. På fredagen börjar vi med frukost för att sedan ägna hela dagen åt kastträning. Ett ”underhandskast” består av flera delar, varje del tränas och finslipas för att slutligen sammanfogas till det perfekta kastet. Under lördagen ägnar vi åt oss att fiska. Här får ni lära er att läsa ett vatten för att lättare hitta fisk, hur man fiskar flugan, bygga en fiskestrategi och mycket mer. En stor och viktig del är också att lära om lax och havsöringen ekologi och biologi, ovärderlig kunskap för dig som fiskare

Vad ingår? Boende, samtliga måltider, guide under hela vistelsen, all utrustning och fiskekort – allt som behövs!

Läs mer här och för bokning

Vi erbjuder även kastkurser alla veckodagar utom röda under hela säsongen. Kursen startar klockan kl.09:00 vid Laxens Hus i Mörrum. Med avbrott för lunch lägger vi större delen av dagen på kastteknik som grundligt byggs upp från enkla övningar (rollkast) till mer avancerade (vinklade underhandskast, ”speycast”). Även utrustningens olika delar tas upp och hur den kan bidra till ett bättre fiske. Kursen avslutas kl.17:00, men möjligheten finns att fiska vidare under kvällen. En instruktör leder dagens övningar utifrån individuella behov. Det innebär att du kan vara fullständig nybörjare eller en rutinerad fiskare som vill utveckla ditt kast ytterligare.
Utrustning, fiskekort, lunch ingår.

Läs mer här och för bokning

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera