Annons

 i Notiser

Leli Karlsson från SFK Laxen i Halmstad blev årets mottagare av Torbjörn Åslunds minnesstipendium. Hon överraskades av klubb, förbund och Abu Garcia under en ungdomsaktivitet vid Tylösand.

Torbjörn Åslunds minnesstipendium är den allra ädlaste utmärkelsen man kan erhålla som ideell ungdomsledare i sportfiskesverige. Sedan 2009 har den årliga summan på 20 000 kr delats ut av Abu Garcia, Sportfiskarna och promotionföretaget Hello Sweden i syfte att premiera en person för sitt arbete med att främja ungas intresse för sportfiske, fiske- och vattenvård. 

I år var det Leli Karlssons tur att få utmärkelsen. Leli är ordförande i Hallands största fiskeklubb SFK Laxen och har under många år varit navet i en föredömlig kontinuerlig ungdomsverksamhet med veckoträffar året runt och flera årliga fiskehajker.

– Det kändes i år som ett självklart val att tilldela Leli stipendiet. Nomineringarna av Leli tog fasta på hennes enorma engagemang, energi och förmåga att sprida glädje. Jag och mina kollegor som har lärt känna Leli kan bara hålla med. Hon är en ovärderlig personlighet för förbundets ungdomsverksamhet i västra Sverige, sammanfattar Sportfiskarnas ungdomsansvarige Oscar Trowald.

 Leli själv överraskades rejält vid utdelningen och var både glad och ödmjuk:

– Det är otroligt roligt att få det här fina priset. Och jag hade verkligen ingen aning, blev helt chockad! Jag ser det samtidigt som ett pris för vårt ungdomsarbete i klubben. Jag och mina ungdomsledarkollegor Janne och Marcus gör verkligen detta tillsammans. Vi vill få till en öppen verksamhet dit alla är välkomna – i vårt lag platsar alla!

Som vanligt var det Abu Garcias försäljningschef Olle Lidesjö som överräckte prischecken.

– Det är en höjdpunkt varje år att få dela ut Torbjörn Åslunds stipendium. För Abu Garcia känns det kul och viktigt att dela ut ett pris till de eldsjälar som varje vecka tar ut barn på fiske. Och Leli verkar göra ett fantastiskt jobb med ungdomarna här i Halmstad. Det känns väldigt rätt det här!              

   

PRESSKONTAKT

Andreas Ollinen
Kommunikationschef
Tel: 070-999 41 19
E-post: andreas.ollinen@sportfiskarna.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera