Annons

 i Notiser, Spinn

Det är snart dags för Livlinan 2022, till förmån för Barncancerfonden. I våras kördes en Livlinan special, för att samla in pengar till offren för Rysslands angrepp på Ukraina. Hela 270 000 kr samlades in och en del av detta kom från möjligheten till en fiskedag efter gädda på Vänern tillsammans med sportfiskaren och skribenten PO Johannesson. Det blev en äventyrlig men bra dag!

– Erfarna sportfiskarna och Livlinan-medverkarna Magnus Töllborg och Magnus Orsander, budade hem fisket med mig. Vi körde i onsdags.

– Trög dag där vi letade högt och lågt, grunt och djupt. Magnus T – dagen till ära döpt till Magnus Bak eftersom han fiskade bak i båten – tog största fisken. En urstark och välkondad höstfisk på 94 cm. Fisken högg på favoriten, en Gäddfemman Smurfblå Westin Bullteez, på 3 meters djup.

Magnus ”Fram” Orsander tog extraansvar i båten som ”styrman”. Med muskelkraft styrde han stormotorn efter haveri på styrkabeln. Och belönades med en skymningsgädda, när vi var på sista skälvande minuterna av fiskedagen.

Tack Magnus & Magnus för en härlig dag på sjön!

//PO Johannesson

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera