Annons

interfiske-daiwa-p
 i Fluga

Sveriges ”Snabbaste” flugfisketävling, Lord of the Fly avgjordes i helgen. Tävlingen som inte handlar om längst eller störst fisk utan om först fisk. Efter deltävlingarna i Hökensås och Sävenfors var det nu äntligen dax för final.

Gänglans Sportfiske i Eskilstuna var arena för fisket denna final. Ett underbart vackert litet område i Eskilstuna som har ett system med större dammar där det simmar både öring och regnbåge. Dammarna förses med vatten pumpat från närbelägna Hjälmaren via en liten bäck och med grundvatten från flera källor. Hör möttes 24 st deltagare st tävlingssugna flugfiskare. Alla hade kvalat från de tidigare tävlingarna. På plats fanns och utställare såsom Imago, Guideline, Danielsson, Harrkungen, NR 70 och Sauna Everwhere.

Tävlingen kördes i fyra grundheat med sex tävlande i varje heat. Sedan två spännande semifinaler med fyra fiskare i varje semi och till slut, en Grande Finale!

Vinnare och Lord of the Fly 2012 blev Robin Petterson, tätt följd av Siv ”Fjällorna” Jansson som tvåa och delad tredje plats tog bröderna Daniel och Andreas Svärd.

Lucky looserfinalen togs hem av Per Arne Andersson.

Andreas Johansson från Guideline briljerade och vann leverantörsheatet för andra året i rad. Arrangörerna Robert Frölund och Stefan Nordqvist har verkligen förtjänat en stor eloge för att ha startat och nu drivit denna populära tävling för andra året i rad. Roligt, spännande och publikvänligt och kanske starten av en blivande tävlingsklassiker, det förtjänar både flugfisket och själva tävlingen. Well done!

 //Jan O +FishEco  

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera