Annons

 i Eko/Miljö

I början av maj har Sportfiskarnas regionkontor på Gotland satt ut några tusen gäddyngel i våtmarker på norra och södra Gotland.

Efter ungefär två månader i kläckningslådor på forskningsstationen Ar har gäddynglen nu släppts ut i frihet och förhoppningsvis påbörjat resan mot att bli stora, starka gäddor. Bakgrunden till utsättningarna är att gäddbestånden på kusten minskat så kraftigt att det lokalt saknats vuxna gäddor som kunnat leka i de våtmarker som Sportfiskarna restaurerat. Från tidigare års utsättningar har Sportfiskarna nu fått en del positiva rapporter om återfångster av utsatt fisk som överlevt och återkommit. Därmed kan de lokala lekpopulationerna på sikt öka och återkolonisera kusten.

Finansiering av utsättningarna av gäddynglen sker med medel från länsstyrelsen i Gotlands län och från kampanjen ”Rädda en gädda”, vilken initierades av St. Clemens hotell i Visby. Sportfiskarna vill också tacka Blått centrum Gotland och Uppsala universitet för hjälp och för möjligheten att utnyttja stationen vid Ar.

Läs mer här -> Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!