Annons

 i Fluga

Inför Edge Switch och trout distance competition. Förra året genomfördes en Swichtävling under sportfiskemässan. Detta organiserades av Edgeflyfishing. Det blev en stor succé med många deltagare och stor publik. 

I år ska Edgeflyfishing göra om tävlingen och dessutom utöka den med en trout distance tävling (reglerna är enkla, kasta så långt som möjligt med ett 9´och en lina i #5). Dock med lite specialregler.

För att öka spänningen så ska alla tävla med likadan utrustning. För att kunna vara med i toppen så krävs det mycket träning. Jag kommer att försöka träna minst fem timmar i veckan. Största problemet är att träna i vindstilla för att förutsättningarna skulle vara likvärdiga med inomhus. Så snart spöt och linan landar i Kalmar så kommer träningen igång.

Samma sak gällerEdge SwitchcastCompetition Utrustningen har jag redan men träningen är svårare. Kung Bore håller Kalmar i sitt grepp än. Jag letar med ljus och lykta efter öppet vatten men det är svårt än. Det finns några öppna strömvatten men det blir inte rätt förutsättningar. Så tills vidare blir det torrträning och styrketräning inför mässan. Håll koll här på fisheco.se för att följa min träning inför tävlingarna.  

// Magnus Uhr +FishEco        

Länkar:

Edge Flyfishing

Sportfiskemässan

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera