Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Comstedt är välkända för Svenska sportfiskare! Med varumärken som Minn Kota, Cannon och Humminbird har dom sedan länge utrustat båtar med behjälplig elektronik! Nu händer det grejer!

Jan Comstedt AB tar under första kvartalet av 2022 över distributionen av Minn Kota, Humminbird och Cannon i Finland, Norge och Danmark.

Jan Comstedt AB är sedan 2009 distributör för amerikanska Johnson Outdoors välkända varumärken Humminbird, Minn kota och Cannon i Sverige. Från och med den 1 mars 2022 tar Comstedt även över distributionen i Finland, Norge och Danmark. I januari 2022 kommer en ny organisation presenteras, dotterbolag kommer etableras i Finland och Norge för att på bästa sätt ge support till marknaden. Från start omfattas enbart Johnson Outdoors varumärken av distribution till övriga länder, målsättning är att kunna erbjuda fler varumärken i framtiden.

Minn Kota har en lång historik av tillverkning av elektriska trollingmotorer för sportfiske, de är den ledande aktören som under mer än 85år levererat produkter av hög kvalitet. Innovationer är en stor del av Minn Kotas arv, flera av produkterna har revolutionerat och förändrat sportfisket från båt. Vid lansering av Minn Kota iPilot var det ovanligt att se en frontmonterad elmotor på en sportfiskebåt i Sverige, idag finns de på tusentals båtar och de flesta har svårt att klara sig utan. Möjligheten att hålla sin position med elmotorn i stället för att kasta ankare eller hålla en kurs i låg fart vid trollingfiske ger mer tid för fiske.

Motorer med iPilot Link kan dessutom kommunicera med och kontrolleras av Humminbird ekolod och skapa ett One-Boat Network.
Humminbird är en av de världsledande aktörerna inom ekolod till sportfiskemarknaden. De har genom åren presenterat många innovationer som till exempel AutoChart Live för realtids kartering av djupkurvor, MEGA Side Imaging högupplöst sidoseende ekolod med Megahertz frekvenser samt MEGA 360 Imaging som fungerar likt en undervattensradar och skapar tydliga bilder av fisk och strukturer. Nyligen presenterades MEGA LIVE som ger möjlighet att följa bete och fisk i realtid, tillsammans med övrig teknik ger det sportfiskaren en ny dimension i sitt fiske. De är samtliga tekniska lösningar som idag är ett naturligt hjälpmedel för sportfiskare runt om i världen.

Cannon är djupriggar för trollingfiske som gör att man kan styra vilket djup man vill presentera sitt bete på. Cannon har i sitt program manuella djupriggar samt de mer avancerade elektriska djupriggarna som automatiskt kan följa botten eller cykla betet mellan förinställda djup. De senaste modellerna går dessutom att styra trådlöst från ett Humminbird ekolod eller en telefon med Cannon app installerad.

Läs mer om produkterna på comstedt.se

Om företaget Comstedt:
Jan Comstedt AB är en väl etablerad distributör på den svenska marinmarknaden och grundades 1983. Företaget omsätter idag ca. 135 miljoner med 20 anställda. Sedan 1999 drivs och ägs bolaget av syskonen Anna och Mats Comstedt samt Magnus von Barth. Jan Comstedt AB är generalagent för många välkända varumärken som:
Dometic (tidigare Seastar Solutions), Lewmar, Jabsco, Rule, Maestrini, Lectrotab, CombiLock, Humminbird, MinnKota, Cannon, Fusion, Navicom, Fell Marine, Shakespeare, Veethree, TBS electronics, SmartPlug, Oceanflex och Vesper Marine.

För ytterligare information kontakta:
Mats Comstedt
e-mail: mats@comstedt.se
+46 31 775 65 21
+46 708 42 03 90

Jan Comstedt AB
Traneredsvägen 112
SE-426 53 Västra Frölunda
+46 31 775 65 30
+46 31 24 53 17
www.comstedt.se

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera