Annons

 i Notiser

Passionen personifierad! Så kan man beskriva fiskejournalisten Martin Falklind som under helgens kongress tilldelades Sportfiskarnas högsta förtjänsttecken i guld.

– Vi har Martin att tacka för stora delar av sportfiskets mediala framgångar, ett av många exempel på detta är hans fantastiska film ” Expedition den gamle och havet”, sa Joakim Ollén Sportfiskarnas förbundsordförande, vid utdelningen under kongressen.

Martin är känd inom sportfiskekretsar genom sitt TV-filmande, sina naturfotografier och sina underhållande föredrag om sportfiske i Sverige och utomlands. Han är också chefredaktör för Fiskejournalen där han i artiklar och reportage engagerar sig i kampen för fiskevården och mot miljöförstöring, överfiske och kraftverksutbyggnad i våra sista orörda vatten.

Ur motiveringen:

”Martin är en inspiratör för oss sportfiskare och fiskevårdare. En ny generation sportfiskare som värnar vår miljö och natur växer nu upp. Martin är en av dem vi har att tacka för det.  Hans aldrig sinande arbetskapacitet och produktivitet är imponerande.”

Mottagare av Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbunds högsta utmärkelse, hederstecknet i guld utses av Sportfiskarnas valnämnd. Utmärkelsen delas ut i samband med förbundets kongress som hålls vartannat år.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!