Annons

 i Eko/Miljö

Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind sällar sig till skaran som önskar att alla, inkl fisketävlingar liknande Bornholm Trolling Masters, tar ett större ansvar för att skona den vilda laxen.

Falklinds kritik är tydlig och klok.

–  Det handlar inte om sportfiskemetoder, snarare om laxens framtid. Oavsett om du trollar, flugfiskar eller spinnfiskar – släpp tillbaks vildlaxen. Säger Falklind.

Detta är en tes som också FishEco drivit under flera år, vi har stått i spetsen för den kritik som handlat om det faktum att sportfiskare å ena sidan lägger 1000- tals timmar och engagemang på att värna den vilda laxen i älvar och i hav och samtidigt kritiserar ett ofta alltför girigt yrkesfiske men sedan agerar tvärtemot detta i bla tävlingssammanhang.

Vår trovärdighet lider, laxen lider och med detta tappar vi all tyngd i debatten om friska vatten och marin biologisk mångfald. Med stor sannolikhet har vi nu passerat gränsen för så kallad egenkontroll i denna fråga. Allt fler, inkl undertecknad, tror att HaV kommer att sätta betydligt hårdare regler för sportfiske efter lax, kanske är det bara bra och kanske har vi förtjänat det…

Läs mer här -> Fiskejournalen

//Jan O +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera