Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö

Mer lax i de svenska älvarna skapar fler jobb på landsbygden Mer lax i våra älvar betyder ökad tillväxt på den svenska landsbygden. Hur vi konkret kan få laxtillgången att öka kommer att diskuteras den 16 september vid seminariet ”Laxfiskets potential för tillväxt i Sverige” där såväl H.M. Konungen Carl XVI Gustaf som landsbygdsminister Sven-Erik Bucht håller anföranden.

Idag bedrivs ett kommersiellt fiske efter lax längs Östersjökusten. Speciellt olyckligt är detta för de älvar vars laxbestånd är svaga. Många laxar som hör hemma i dessa älvar når aldrig sina lekområden. De fastnar istället i fällor som ligger i älvmynningarna.

För att minska fällfisket måste det till dialog, ersättning och kompensation till yrkesfisket och innehavarna av fiskerättigheterna.

– En lax som når älven skapar ett större värde än en lax som fångas ute i Östersjön. Vi ser att vi kan få fart på Sverige som sportfiskenation om tillgången till lax i älvarna ökar. Det skapar tillväxt runt älvarna, säger Per-Olof Wedin, vd på Sveaskog.

För mer information om seminariet och anmälan, se Sveaskogs hemsida: http://www.sveaskog.se/mer-lax-i-vara-alvar/
Arrangör för seminariet är Sveaskog, landets största skogs- och vattenägare.

För mer information:

Ola Söderdahl, chef för Mörrums Kronolaxfiske, tfn 070 – 268 8712 Per-Olof Wedin, vd Sveaskog tfn076 – 130 42 01 Esbjörn Wahlberg, ansvarig press och samhällskontakter, tfn 070 – 231 35 02

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera