Annons

 i Eko/Miljö, Ettan

Moderaterna vill stoppa miljöanpassningen av vattenkraften! Ja, så illa är det! Moderaternas partiledare Ulf Kristersson går ut i Dagens Industri för att kräva stopp för miljöanpassningen av vattenkraft, innan den egentligen har startat!

Kristersson vill ”pausa” miljöanpassningen vilket inte är så svårt att tolka som att det likväl kan heta ”permanent pausa” inom kort. Anpassningen av vattenkraften handlar om krafttag i Sverige och hela EU för biologisk mångfald, hjälpa den utrotningshotade ålen, värna lax och havsöringens vandringar i våra vattendrag och faktiskt, alla andra djur och organismer som drabbas av vattenreglering.

Det vill alltså moderaterna offra för att istället inte offra ca 1-2 procent av elproduktionen. Så, Kristersson är tydlig, en röst på honom och i regeringsposition så stoppas miljöanpassningen.  Tvärtemot både EU- och tidigare riksdagsbeslut. Självklart är det ingen slump att detta kommer just nu.

I dagarna när mängder med hushåll går på knäna efter att fått skyhöga elräkningar och rekordhöga elpriser noterats är det lätta politiska poäng att lyfta den här frågan. Kanske borde moderaterna titta på hur detta kunnat ske. Det är inte så länge sedan avregleringen och privatiseringen av elmarknaden av moderaterna mlf partier garanterades sänka alla elkostnader. Istället gör såklart elmarknaden och energibolagen det dom har till uppgift, att maximera vinst till aktieägare! I tider där sanningen allt oftare förvanskas, riksdagsbeslut ignoreras och populismen frodas kan sådant här hända. V

Vad är nästa steg? Att utöver att stoppa miljöanpassning kanske satsa på vattenkraft? Ja, det skulle inte förvåna mig, krav på att bygga ut de sista nationalälvarna? Det skulle faktiskt inte förvåna mig en sekund om det är nästa steg!

//Jan O FishEco

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!