Annons

 i Press/Reklam

Nu börjar vi närma oss den tiden då laxens resa från havet upp i Mörrumsån börjar. Under våren och försommaren sker den största uppgången av lax, laxen stiger dock under hela sommaren och en även senare.

Ett spännande fiske som man inte vill missa. Därför har vi skapat fiskepaketet Möt laxen i Mörrum i varje veckoslut med start den 6 maj till den 3 juni. Här ingår boende, fiskekort, mat och 1,5 dags guidning. För mer information och bokning, klicka på länken här!

Ett hett tips- Förutsättningarna under våren/försommaren ser alltid olika ut men normalt finns både vattenmängden och kylan kvar i vattnet, ju längre vi kommer mot sommaren sjunker vattnet och tempen i vattnet ökar. Temperaturen är den enskilt största faktorn till att det blir trögare att få laxen att nappa.

Många ger upp när vattnet sjunker och tempen stiger, oftast pga. sin egen sportfiskeerfarenhet. Utgår vi från Laxens behov behövs ett snabbare vatten där syresättning blir högre samt och det blir lättare för laxen att hitta en plats där det kostar mindre energi att stå på i ån. Dagarna blir längre och laxen blir mer exponerad för solljus, därav ökar laxens behov beskuggning.

Många av dessa förutsättningar som laxen kräver finner ni bland annat på dom nordligare sträckor.
Boka ett spännande och lärorikt paket och möt laxen i Mörrum!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera