Annons

 i Notiser, Press/Reklam

En nyligen genomförd läsarundersökning visar att medlemmarna är mycket nöjda med Sportfiskarnas medlemstidning.

Sportfiskarna genomförde under hösten en digital läsarundersökning bland medlemmarna. Enkäten som skickades ut via nyhetsbrev besvarades av över 3650 läsare. Resultatet visar tydligt att Svenskt Fiske upplevs som en relevant och läsvärd medlemstidning.

Ett axplock bland undersökningen resultat: 
85 procent anser att tidningen i hög grad speglar förbundets verksamhet.
95 procent läser varje nummer.
97 procent är nöjda eller mycket nöjda med tidningen.
99 procent anser att tidningen är läsvärd.

Medlemmarna vill läsa mer om fiske och fiskevård
I enkäten gavs läsarna möjligheten att rangordna olika innehåll som man ville läsa mer om i Svenskt Fiske. Svaren visar tydligt att våra läsare är mycket fiskeintresserade och att man vill utvecklas som sportfiskare. Men glädjande nog var det innehåll som kom på första plats ändå ”Fiskevård”. Andra efterfrågade innehåll var ”Test av utrustning”, ”Konkreta fisketips”, ”Tips på bra fiskevatten”, ”Spinnfiske” och ”Reportage från fiskeresor”.

– Svaren visar att våra medlemmar är väldigt intresserade av att på olika sätt utveckla sitt eget fiske. Men uppenbarligen är även Sportfiskarnas kärnverksamhet med konkret fiskevård en grundläggande orsak till att man är medlem då man faktiskt främst vill läsa mer om fiskevård. Sammantaget är läsarundersökningar ett viktigt hjälpmedel för redaktionen då vi planerar innehållet. Vi tar tacksamt emot synpunkter från våra läsare för att fortsatt kunna göra en intressant och aktuell medlemstidning, säger Svenskt Fiskes redaktör Bengt Olsson.

1500 fritextsvar visar på engagerade medlemmar
Läsarna erbjöds även att lämna synpunkter i ett fritextsvar. Mer än 1500 medlemmar nyttjade möjligheten vilket redaktionen är mycket tacksamma för. Svaren kommer att analyseras och användas för att planera innehåll och nya inslag. Bland annat kan vi redan utlova mycket fina priser i läsartävlingar 2024.
nr3-2022-emilie-bjor...
Foto: Stefan Ågren / Mest populära omslaget: Emilie Björkman på Svenskt Fiske nr 3 2022. 

Fiskande kvinnor populära på omslaget
I undersökningen fick de svarande rangordna sex olika omslagsbilder från tidigare nummer. Flest röster fick en fiskebild med Emilie Björkman, vilket faktiskt är samma resultat som från den senaste läsarundersökningen 2021. En bild med Emilie blev nämligen mest populär även då!

Vem vann i utlottningen?
Alla medlemmar som deltog i läsarundersökningen hade möjlighet att lämna sin mejladress för att delta i en utlottning av fem digitala presentkort på 1000 kronor vardera på Olssonsfiske.se. De lyckliga vinnarna är: Katarina Månsson, Söderhamn, Jari Strandén, Härryda, Roger Magnusson, Kävlinge, Michael Fjällgård, Västervik, samt Mathias Fager, Strömsnäsbruk. Grattis till vinnarna och ett stort tack till samtliga medlemmar som bidragit till läsarundersökningen!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera