Annons

 i Press/Reklam

C-MAP, en ledare inom digital marin kartografi och molnbaserad kartering, tillkännagav idag lanseringen av nya AIS-funktioner för navigeringsappen Embark. Men den nya funktionen kan användare se båtar runt omkring dem i realtid med AIS-data som läggs direkt på sjökorten. Överlagringen förbättrar C-MAP Embark-upplevelsen och är utformad för att hjälpa båtägare planera och navigera tryggt och, inte minst, att ha roligt. 

Med tillägget av AIS-funktionalitet kan Embark-användarna nu direkt se båtar inom en radie på 54 sjömil (100 km), samt de olika båtarnas position, fart och kurs. Dessa värdefulla sjökortsöverlagringar förbättrar situationsmedvetenheten och vägleder användarna vid dålig sikt, tät trafik eller andra svåra situationer. 

”Vi är mycket glada över att kunna meddela tillägget av AIS-data till vår redan robusta Embark-app”, säger Jorge Sevillano, chef för mobila lösningar på Navico. ”Det har varit en av de mest efterfrågade uppdateringarna från våra befintliga kunder. Vi vill få dem att känna sig trygga när de går ut på sjön, och AIS är bara början på en ny uppsättning lösningar vi har planerat för att öka säkerheten och upplevelsen på sjön.” 

C-MAP Embark innehåller kostnadsfria högkvalitativa sjökort tillsammans med navigerings-, trafik- och väderinformation som hjälper båtägare planera sin nästa resa på sjön. Användarvänliga kartor kan anpassas utifrån båtägarens behov, och sedan laddas ned med rutter, waypoints och spår – alla tillgängliga offline för en stressfri tid på sjön. Embark-användare kan också skriva omdömen och bifoga bilder för sina upplevelser på sjön för den där speciella dagen eller dela sina resor med familj och vänner. 

Den nya AIS-funktionen är tillgänglig för iOS och Android och är en del av Embark Premium – ett lösning för alla båtbehov. Embark Premium ger tillgång till exakta offlinekartor, detaljerade sjöväderprognoser tillsammans med information om tidvatten, vågor och sjöprognoser och nu även AIS i realtid. Embark Premium kostar endast 25,99 EUR/25,99 GBP per år, beroende på vilket kartområde du behöver. Båtägare kan även prova Embark Premium kostnadsfritt under en 14-dagars provperiod. 

C-MAP Embark finns att hämta idag från Google Play och App Store. För mer information, besök http://lightmarine.c-map.com/mobile/c-map-embark-app

Om C-MAP:

C-MAP har världens största digitala sjökortsdatabas för marinnavigering, och hjälper kunderna att utforska de digitala alternativen och hantera komplexiteten i marin verksamhet genom att tillhandahålla integrerad, intelligent information. C-MAP täcker hela världen med korrekta, uppdaterade elektroniska sjökort, förmånliga data och tjänster och hjälper dig att segla tryggt till fjärran horisonter, fylla båten med fisk och kryssa tryggt. Efter uppköpet från Navico är C-MAP det fjärde märket i Navicos portfölj, tillsammans med Lowrance®, Simrad® och B&G®. Mer information finns på www.c-map.com.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!