Annons

 i Press/Reklam

Den finska aluminiumbåttillverkaren Alutroll har tillsammans med Orsa Fiskecenter startat ett spännande och tämligen unikt projekt.

Via en diskussionsgrupp på Facebook kommer man att göra det möjligt att låta nordiska sportfiskare göra sig hörda om hur den ultimata sportfiskebåten kan se ut!

Men det hela slutar inte bara med en massa idéer och skisser! En riktig båt kommer att byggas! Helt efter de idéer och tankar som kommer fram i diskussionsgruppen. 

Idén till detta koncept föddes under Sportfiskemässan våren 2018 när Alutroll tillsammans med Orsa Fiskecenter ställde ut en av sina båtar. 

– Vi fick väldigt bra respons på modellen som vi ställde ut men framför allt reagerade vi på en viss typ av kommentarer som var återkommande. Framför allt handlade det om jämförelser av båtmärken och vissa nya trender som besökarna inte var helt nöjda med, säger P-Å Hassis Ståbis, Orsa Fiskecenter. 

– När vi adderade all den feedback vi hade fått så förstod vi att den ”ultimata” fiskebåten lyser med sin frånvaro på marknaden. Detta vill vi göra någonting åt! Och det bästa sättet att få reda på hur den optimala fiskebåten ser ut, det är att fråga de som ska använda den, säger Antti Valtakari, VD för Alutroll. 

– Den kända finska designern Stefan Lindfors (stefanlindfors.com) kommer att intervjua skandinaviska sportfiskare samt analysera och interagera i diskussionsgruppen på Facebook, och som ett resultat sedan formge en ny båt för Alutroll. Vi vill alltså veta vad de nordiska sportfiskarna, i alla kategorier, har att säga om sin drömbåt, fortsätter Annti. 

Facebookgruppen ”Nordisk Drömfiskebåt” gjordes publik i onsdags denna veckan och det har börjat strömma till medlemmar. Nu har du alltså möjligheten att påverka! Hur ser din ultimata drömfiskebåt ut? 

Kan tillägga också att ett antal av de personer som presenterar sina idéer och tankar i diskussionsgruppen kommer att lottas fram och får medverka vid första prototypbåtens tester under våren 2019. Alutroll står för resan och även för logi på sin ö Fagerholm i Åbo skärgård. Där kommer det att fiskas med den nya prototypbåten och testa alla funktioner som ni har varit med att ta fram. 

Missa inte denna chans att kanske realisera just dina tankar för vad som är en ”Nordisk Drömfiskebåt”. 

Besök www.facebook.com/groups/dromfiskebaten2020 och låt idéerna flöda 🙂

//Alutroll

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera