Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser, Press/Reklam

Den 13 juni släpper kommunen, tillsammans med Sportfiskarna i Örebro, i 200 kilo regnbåge vid laxtrappan i centrum. Välkomna ner och se när vi släpper ut fisken kl. 12 tisdagen den 13 juni.

– Örebro är en av Sveriges bästa friluftskommuner med möjligheter till en meningsfull fritid i hela kommunen. Det är glädjande att vi år efter år kan erbjuda fiske i stadsmiljö och vi vet att det är väldigt populärt och uppskattat av många, säger Madelene Spinord Semenets, ordförande i Fritidsnämnden.

– Fiske är en utmärkt aktivitet som når ut till en väldigt bred målgrupp och som passar alla oavsett ålder, kön, etnicitet, funktionsvariationer med flera. Det är dessutom lättillgängligt och gratis, säger Alexandra Royal, vice ordförande i Fritidsnämnden.

Fiskeregler
Det är endast tillåtet att fiska med ett handredskap, det är förbjudet att fiska med nät och du får högst fånga tre laxartade fiskar per person och kalenderdygn. Det är inte heller tillåtet att fiska från broar, intill och i fisktrapporna eller från Södra och Norra Strandgatan samt Engelbrektsgatan. Du hittar samtliga fiskeregler på orebro.se/fiske

Kontakt
Malin Welén, planerare, Kultur- och fritidsförvaltningen
019–21 10 00, friluftsliv@orebro.se

Madelene Spinord Semenets, ordförande (S) i Fritidsnämnden
madelene.spinord.semenets@orebro.se

Alexandra Royal, vice ordförande (C) i Fritidsnämnden
alexandra.royal@orebro.se

 

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera