Annons

 i Press/Reklam

Nu lanseras fiskeguiden Fiskher! – den mest kompletta svenska fiske-appen hittills. Fiskher öppnar vägen till 12 000 bra fiskeområden längs de svenska kusterna med 16 olika fiskarter och tips för att fånga dem. Appen erbjuder avancerade sjökort med vattendjup, ger information om skyddsområden och känner igen vilken fiskart du får på kroken via artificiell intelligens.

Svenska sportfiskare får nu ett nytt verktyg. Fiskher-appen visar genvägen till den fisk du söker och ger förslag på hur du får den på kroken. Oavsett om du fiskar för att få en god måltid eller bara för nöjet, så ger Fiskher en bättre fiskeupplevelse. Bakom appen finns några av de mest erfarna sportfiskarna och fritidsfiskarna i Sverige, Norge och Danmark. I Fiskher delar de kunskap om sina bästa fiskeplatser.

Appen ger även viktig information om särskilda skyddsområden. Sportfiskare är medvetna om svårigheten att orientera sig rätt vad gäller skyddsområden längs Sveriges kust. Med Fiskher underlättas detta. En av Sveriges mest kända sportfiskeprofiler, Nicka Hellenberg, är en av de erfarna fiske-experterna som delar sina kunskaper om fiskeområden i appen. Han är övertygad om att Fiskher kommer att göra stor skillnad för både nya och erfarna fiskare.

– Appen är unik på många sätt. Möjligheten att hitta fiskeplatser och använda kartor samt sjökort för att navigera är fantastisk. Igenkänningsfunktionen för fisk är mycket användbar, särskilt för dem som inte har fiskat så mycket, Vi har inte heller någon ursäkt längre om vi skulle tvivla eller vara osäkra på om vi fiskar i ett skyddsområde, säger Nicka Hellenberg.

Fiske-experter har studerat kartor och satellitfoton över hela Skandinavien, och markerat fiskeplatser baserat på kunskap om de olika arternas livsmiljö, förflyttningar, bottenförhållanden och väderdata. Sedan har områdena kvalitetssäkrats av lokalt erkända fiskare. På så sätt kan appen med stor noggrannhet berätta vilken typ av fisk du hittar i de olika områdena. Detta gör Fiskher unik i sitt slag.

– Tips om fiskeplatser för de olika arterna är mycket användbar för fiskare på alla nivåer. Idag, när alla vill ha snabba svar, är denna app ett ljus i mörkret. Framförallt kommer möjligheten att se minsta tillåtna storlekar, begränsningar, regler och liknande vara extremt användbart. Vi sportfiskare måste ta ansvar oavsett om vi är nya eller mer erfarna, säger Nicka Hellenberg. Genom att göra sådan information lättillgänglig, bidrar Fiskher till att skydda fiskbestånden.

Flera svenskar fiskar

Lanseringen av Fiskher kommer i kölvattnet av ett år då sportfisket under pandemin har slagit nya rekord. Sedan mars 2020 har antalet digitala fiskekort hos iFiske som är störst i Sverige ökat med 80 procent. Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund ser samma trend i ökat antal sålda fiskekort och medlemstillströmning och ökningen fortsätter.

Fiska som ett proffs

Fiskher ger tillgång till kunskap som samlats in från de skickligaste och mest erfarna sportfiskarna och fritidsfiskarna i Sverige, Norge och Danmark. I appen delar de kunskap om sina bästa fiskeplatser:

–I Fiskher finns det något för alla. För nybörjare blir appen ett bra verktyg för att snabbt lära sig mer om var, hur och när man ska fiska olika arter. För de mer erfarna fiskarna hjälper verktygen att förfina fisket, hitta nya möjligheter och skapa egna funktioner för att utveckla sitt fiske. I de områden jag fiskar tror jag att det handlar om att upptäcka och testa nya platser, nya metoder och nya vinklar. Men om jag till exempel vill åka till Norge eller om jag ska till platser jag inte har varit på tidigare är det väldigt bra att få ett starthjälpmedel och några goda råd för att komma igång, säger Nicka Hellenberg.

FAKTA

Fiskher innehåller

Fiskeområden
Cirka 12 000 svenska fiskeområden längs den svenska kusten, inklusive Vänern, Vättern och Mälaren. 16 fiskarter, varav elva är tillgängliga i gratisversionen.

Skyddsområden
Fiskher ger information om särskilda skyddsområden.

Fiskigenkänning
Genom gratis registrering i appen får du fri tillgång till användningen av världens bästa fiskigenkänning, utvecklat av Fiskher, exklusivt för användare av appen.

Tips och utrustning
Fiskher ger experternas tips om var du hittar fisken och vilken utrustning och redskap, blinkpirk och fisketeknik du behöver.

Egen fångstjournal
Ger möjlighet att markera de platser man gjort sin fångst i en egen fångstlogg.

Ännu fler fiskeställen
Fiskher innehåller även “Gömda Pärlor” i Premium-versionen. Här har Fiskhers experter valt ut de speciella platserna längs kusterna där de tycker att det är extra intressant att fiska.

Översikt arter

Fiskeområden är registrerade för arterna:

Näbbgädda
Kolja
Makrill
Sej/ grå sej
Sill
Lyrtorsk
Abborre
Gädda
Vitling
Sandskädda
Berggylta

I premium-versionen finns också:
Torsk
Lax
Piggvar
Rödspätta
Havsöring

Ladda ned appen gratis till iPhone och Android. Premium: 149 kr för tre månader, 249 kr för ett år.

Läs mer på: fiskher 

 

Om Fiskher
Fiskher har utvecklats av några av Skandinaviens mest erfarna sportfiskare och fritidsfiskare. Appen lanserades i Norge 2020 och används idag av över 160 000 norrmän. Fiskher har just lanserats i svensk och dansk version.

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera