Annons

interfiske-daiwa-p
 i Ettan, Notiser, Trolling

Nu nappar de stora Östersjölaxarna! I helgen som gick deltog Anders Krus och Fredrik Bäck från Team Daiwa tillsammans med Oscar Hedskog i trollingtävlingen Nynäs Laxen. Fisket var trögt och få laxar vägdes in. Men strax efter kl 15 på söndagen hugger det på ett av Anders spön och det visar sig vara en riktig praktlax på 119cm.

Laxen var vild med fettfenan kvar och då säger reglerna att fisken ska hanteras skyndsamt och återutsättas oskadd.

Anders berättar:

–  Vi hade haft tröga dagar med endast något enstaka misstänk hugg och några näbbgäddor. På söndagen var det blåsigt med tuff sjö, men vi kämpade på utanför spetsen på Landsort. Vi resonerade att vi borde ha ett par spön med lite mer bly för att få ner våra flutters några meter under den stökiga sjön, och det var just på ett av dessa spön hugget kom. Lite roligt är att just den flutter som laxen valde var det bete som man fick som gåva på lördagsmorgonen när tävlingen startade. En Ismo Magnum i färg Portugisen, dvs i färgerna rött och grönt.”

Men laxen anmäldes aldrig till tävlingen. Grabbarna hade missförstått sluttiden och hann inte in i tid för att anmäla denna fisk till tävlingsledningen. Men Anders tar det hela med ro: ”Hade vi brutit för att hinna in i tid hade vi troligen missat denna fantastiska lax och istället blankat helt.”

Skillnaden mellan succé och fiasko är ofta hårfin!

Under senaste tiden har det fångats ett flertal stora laxar, bland annat av Utte Elveberg som trollade upp en magnifik pjäs på över 20 kilo! Så, ut o pröva lyckan, snart är vandringen över!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera