Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Nu på lördag – Vattendagen i Värmland! Lördagen den 26 augusti anordnar Länsstyrelsen Värmland Vattendagen 2023, en familjedag med fokus på vatten i Värmland. Medarrangörer det här året är Arvika kommun och By- och Borgviksälvens vattenråd, och under lördagen välkomnas besökarna till Sågudden i Arvika.

Under dagen kommer besökarna bland annat att få se hur en vattendrönare fungerar, titta på småkryp i älven och få möjlighet testa på dykning, fiske och olika vattenexperiment.

– Vårt mål med Vattendagen är att lyfta upp och värna om ett vackert och värdefullt område. Även om vattnet är en stor del vardagen i Värmland är det många som inte vet hur mycket arbete som läggs ner för att hålla vattnet friskt och levande, ofta ideellt. En dag lämnar vi över det arbetet till nästa generation, och därför är det viktigt att lyfta vattnets värde redan idag, säger Henrik Wapen, handläggare på Länsstyrelsen Värmland.

Vattendagen arrangerades för första gången förra året, då under namnet Alsterälvens dag. Planen är att besöka Värmlands fem avrinningsområden under en femårsperiod och arrangera Vattendagen på olika platser. Den här gången ligger fokus på By- och Borgviksälvens vattenområde.

– I Arvika har vi Kyrkviken som både är ett kulturområde som är sårbart för översvämningar, och en plats för friluftsliv som fiske, segling och dykning. Samtidigt är det ett vatten som är drabbat av övergödning, där kommunen genomfört flera insatser för att förbättra vattenkvalitén. Vattendagen är ett utmärkt tillfälle att visa upp varför man ska vara rädd om det vatten man har, säger Henrik Wapen.

Arrangör av evenemanget är Länsstyrelsen Värmland, Arvika kommun och By- och Borgviksälvens vattenråd. Bifogat finns länk om arrangemanget.

Dag: Lördag 26 augusti 2023
Tid: Klockan 11-17
Plats: Sågudden, Arvika

Kontakt:
Henrik Wapen, handläggare, Länsstyrelsen Värmland
Telefon: 010-224 74 53
E-mail: henrik.wapen@lansstyrelsen.se

Frida Hagman, kommunikatör, Länsstyrelsen Värmland
Telefon: 010-224 74 16
E-mail: frida.hagman@lansstyrelsen.se

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera