Annons

 i Notiser, Press/Reklam

En ägargrupp bestående av Jaktias management och ett antal investerare har förvärvat 100% av aktierna i Jaktia AB, Jaktia Kållered AB, Jaktia Falun AB, Jaktia AS och Jaktia Jessheim AS från Knut Axel Ugland Holding AS (KAUH AS). KAUH AS har sedan 2016 varit majoritetsägare i den skandinaviska Jaktiakedjan.

Kedjan har expanderat till att bli den marknadsledande franchiseaktören inom jakt- fiske- och friluftssegmentet i Skandinavien med huvudkontor i Tollered utanför Göteborg. Kedjan bestående av ett 60-tal butiker i Sverige, Norge och Danmark har de senaste åren vuxit kraftigt med en total kedjeomsättning om ca 1 miljard SEK och visat en mycket positiv resultatutveckling. Minoritetsägarna är kvar som tidigare i den nya ägargruppen något som borgar för kontinuitet i den vidare driften.

«Vi har tillsammans med de nya ägarna kommit fram till ett avtal som alla är mycket nöjda med, och jag vill gärna önska dom lycka till vidare med företagen som de närmast har växt upp i. Vi har varit på ägarsidan sedan 2016 och är väldigt nöjda med den utveckling kedjan haft under vår tid som ägare. De nya ägarna är en mycket kompetent grupp som vi med trygghet lämnar över till säger Knut Axel Ugland»

«Förvärvet av Jaktiakoncernen och konsolideringen av organisationerna är ett mycket viktigt steg i vår satsning för att utveckla kedjan inom områden såsom butiksdrift, IT, digitalisering, marknadsföring, sortiment och logistik. Nu får vi möjlighet att arbeta mycket tätare tillsammans mellan länderna för att samordna och effektivisera system och inköpsarbete än mer. Vi ser mycket fram emot att fortsätta vår tillväxt- och utvecklingsresa utav Jaktiakedjan, säger Lars Martinsson VD Jaktia AB»

Tollered den 20 september 2022.

För ytterligare information kontakta:

Lars Martinsson, VD Jaktia AB

Tel +46 705-84 90 94

lars.martinsson@jaktia.se

 

Morten Krohg, VD Jaktia AS

Tel +47 412 16 519

morten.krohg@jaktia.no

 

Besök nyhetsrummet

Jaktia är Sveriges största butikskedja för jakt- och fiskeutrustning och består för tillfället av 37 butiker från Sjöbo i söder till Kiruna i norr. För oss är jakt och fiske en livsstil som handlar om frihet, gemenskap, naturupplevelser och utmaningar.

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera