Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam
Vilka associationer får du om vi säger Playboy, Pin-Up, Streamtease och Callgirl? Det är faktiskt några av namnen i en av de mest framgångsrika satsningarna inom nordiskt flugfiske.

När ABU i början av 1960-talet bestämde sig för att satsa på en serie flugor valde man de här lite utmanande namnen. Serien kallades ABU Optic och där ingick även flugan Optic Chillimps. Flugorna introducerades i den tidens favoritpublikation för fiskare – Napp och Nytt. 

Nu kommer boken Abu Optic flugorna från Bokförlaget Settern. Författaren Michael Jensen presenterar ett fint stycke skandinavisk fiskehistoria. Du får läsa om hur flugorna kom till, varför de fick de namn de fick, och mycket mer. 

Har du inte hört talas om de här flugorna? Då har du chansen att upptäcka dem nu. De är verkliga fiskfångare, väl värda att både binda och fiska med. Du kan binda dem som streamer, tubflugor, laxflugor eller som kölflugor. 

Författaren visar med detaljerade steg för steg-­beskrivningar och ett stort antal bilder, hur du binder de olika flugorna, och ger dessutom tips om både bindmetoder och material.

Läs mer här -> Settern

 
 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!