Annons

 i Eko/Miljö
Stockholm, 20 augusti – Idag tillträder Annika Jacobson som ny chef för Greenpeace i Sverige. Hon har arbetat med miljöpolitik, mänskliga rättigheter och opinionsbildning 
i över tio år, senast som kampanjchef för ActionAid i Sverige.

– Som chef för Greenpeace i Sverige vill jag inspirera och underlätta för människor att agera för en hållbar framtid. Vi är många som vill göra något för miljön, och när det gäller att omvandla engagemanget till handling, finns det ingen organisation som ligger mer i framkant än Greenpeace, säger Annika Jacobson.

Annika Jacobson kommer senast från utvecklingsorganisationen ActionAid, som fokuserar på utsatta kvinnors och flickors situation i världens fattigaste länder. Hon har också arbetat som pressekreterare på Miljöpartiets riksdagskansli, och för knappt åtta år sedan jobbade hon på Greenpeace.

 – Från att ha drivit Greenpeace kampanj mot miljögifter, till att under flera år arbetat tillsammans med kvinnor och flickor i de länder som drabbas allra hårdast av klimatförändringarna, är det väldigt spännande att nu leda Greenpeace arbete i Sverige, säger Annika Jacobson.

Annika Jacobson har arbetat med aktivister från många håll i världen, på både global och lokal nivå. Och det är just kombinationen av miljöarbete, aktivism och globalt perspektiv som lockar med Greenpeace.

 – Greenpeace har som stor global organisation en viktig roll i att synliggöra sammanhangen mellan olika händelser i världen och visa vart vi är på väg. När klimatförhandlingar kollapsar, när gigantiska trålare fiskar upp all fisk i våra hav och när storföretag som Shell i princip har fri lejd att borra efter olja i Arktis måste vi alla inse att ingen annan kommer att rädda världen åt oss, säger Annika Jacobson.

 Annika Jacobson efterträder Patrik Eriksson, som nu blir chef för Greenpeace nordiska kampanjverksamhet.

Bilder på Annika Jacobsson hittar du här:

Kontakt:
Annika Jacobson, chef för Greenpeace i Sverige, 070 542 08 90
annika.jacobson@greenpeace.org

Twitter: @chef_Greenpeace

Daniel Bengtsson, kommunikationsansvarig: 070 340 54 14

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera