Annons

 i Notiser, Tävling

Ny ranking i Swedish Perch League efter SPT Värmeln! Deltävling tre i Swedish Perch Tournament är avgjord och med det rykande färsk ranking för Sveriges bästa abborrlag! Här kommer rapport från tävlingsledningen!

– I lördags utfördes den tredje deltävlingen i Swedish Perch Tournament 2021. Deltävlingen avgjordes i Arvika med sjön Värmeln som tävlingsvatten och värdbutik för deltävlingen var Böjda Spön.

Samtliga deltävlingar i Swedish Perch Tournament ingår i Swedish Perch Leagues nationella rankingsystem. Samtliga deltävlingar är kval till SM i abborre 2022 som arrangeras av Sportfiskarna.

Till tävlingen hade 30st förväntansfulla team samlats för att tävla om pallplaceringarna. Morgonens väderförhållanden bjöd på lugna vindförhållanden, kyliga temperaturer och solsken. En trevande start för samtliga lag som pågick fram till tidig förmiddag innan fisket började släppa för i stort sett hela startfältet.

Vid lunch och halvtid för tävlingen hade Svaviken FC lyckats klart bäst med att rapportera fantastiska 201cm. Närmast jagande lag var Team BBL (186cm)
och Team Tasebo (181cm). I stort sett hade hela startfältet lyckats med att rapportera in godkända fångster.

De sista två timmarna och under själva mörkerperioden var det mycket som hände, flera lag lyckades rapportera in flera 40+ cm fiskar vilket gjorde att många skiften mellan lagen och topplaceringarna. De som skulle lyckas med den bästa slutforceringen visade sig vara Team Högvarv/Millerod som knep första platsen före Svaviken FC och Team AnTo Fishing på en tredje
plats.

Resultatet för lagen blev enligt följande:

1)     Team Högvarv, 215cm

2)     Svaviken FC, 212cm

3)     Team AnTo Fishing, 207cm

Dagens längsta fiska fångades av Team No Torsk och Rikard Petterson, som mättes till fina 45 cm. Vi vill säga stort grattis till Rikard som vinner ett fint paket från Berkley för ”Dagens Längsta Fångst”.

Vi vill tacka Böjda Spön i Arvika som var värdbutik, samtliga samarbetsparters och självklart alla deltagare som var med och deltog i den tredje deltävlingen av Swedish Perch Tournament 2021.

Nästa och tourens sista deltävling för 2021 går av stapeln den 11 september i Aronsborg med Mälaren som fiskevatten. I skrivande stund har vi 21st registrerade lag till den deltävlingen. Anmälan är fortfarande öppen så missa inte chansen att vara med och delta i Sveriges bästa Abborretour.

/ Viktor, Sebastian och Johnny
www.spt.nu

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera