Annons

 i Eko/Miljö

Visste ni att i 8 av 10 fiskevatten erbjuder barn och ungdomar att fiska fritt? iFiske har nu släppt en ny sökfunktion för att göra det enkelt för våra unga fiskare att söka efter och hitta till dessa fiskevatten.

Genom att knappa in sin ålder och var i landet de vill fiska, kan nu unga fiskeintresserade snabbt och enkelt få fram en lista på de fiskevatten som erbjuder fritt fiske för dem.

“Får våra barn fiska gratis? Det är en av de absolut vanligaste frågorna vi får in till vår kundtjänst”, säger Anna Abrahamsson, marknadsansvarig på iFiske. “De flesta vet att fritt fiske gäller i våra fem stora sjöar och längst kusten, men vi hoppas nu att vår nya tjänst ska göra det enklare att fiska, öka fiskeintresset bland unga och få ut fler barn till alla andra fantastiska vatten runt om i landet

De flesta fiskevårdsområdesföreningar ser mycket positivt på att barn och ungdomar fiskar i deras vatten. Problemet har varit att informationen om var man får fiska fritt, och vilka lokala regler som gäller, ofta varit svårt att hitta.

“Under året har vi utfört ett omfattande arbete och kartlagt alla områden som finns på iFiske. Vi har läst fiskeregler, ringt runt, frågat och kompletterat fiskeregler. I slutändan byggde vi upp en sökbar databas av allting” fortsätter Anna. “Gensvaret har varit fantastiskt, 8 av 10 föreningarna upplåter nu fritt fiske för unga på ett eller annat sätt!”

iFiskes nya söktjänst omfattar alla drygt sju hundra fiskeområden som säljer fiskekort digitalt via iFiske, men på iFiske har man förhoppningar om att de andra aktörerna på marknaden också kan komplettera med liknande tjänster.

“Ett av våra mål med iFiske har sedan starten varit att göra sportfisket i Sverige mer tillgängligt. Vi vill göra det enkelt att fiska om förmedla denna fantastiska hobby till en ny generation av fiskare”, säger Kjell Ideskär, som var med och grundade iFiske.

Enligt en kartläggning av fiskevårdsområdesföreningarnas verksamhet som nyligen utfördes av Sveriges fiskevattenägareförbund tillsammans med länsstyrelserna i Östergötland och Jämtland, säger mer än varannan fiskevårdsområdesförening att de har stora problem med föryngring.

“Detta var det mest angelägna behovet i hela undersökningen! Vårt budskap till föreningarna är enkelt – om ni lockar fler unga till att fiska i sjön är väl chansen stor att några av dessa på sikt även kommer att vilja engagera sig i fiskevård och föreningens verksamhet?” avslutar Kjell.

Sökfunktionen är lanserad på iFiskes hemsida men kommer inom kort även att finnas i företagets app för smartphones. För mer information, se https://www.ifiske.se/ung

Om iFiske och Jighead AB.
Tjänsten iFiske.se drivs av Jighead AB. Det är idag landets ledande och största portal för försäljning av digitala fiskekort och modern förvaltning av fiskeområden. Förutom försäljning av fiskekort till allmänheten finns även omfattande information om alla fiskevatten som ingår. För de organisationer som säljer fiskekort på plattformen erbjuds ett stort utbud av tjänster, t.ex. för fisketillsyn, fångstrapportering, kundkommunikation och kartor. iFiske.se finns på www.iFiske.se eller via appen med samma namn för Android och iPhone. För frågor, kontakta företaget på info@ifiske.se eller via telefon +46 13 73330.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera