Annons

 i Press/Reklam

Claes Svartzonker Claesson har som många vet inlett ett samarbete med Abu Garcia, vilka under många år var det ledande varumärket när det handlade om gäddbeten. De senaste åren har de dock blivit omkörda en aning men är nu på väg tillbaks.

För ungefär ett år sedan släpptes Svartzonkers första bete i plast – plast-McTailen. Betet blev mycket populärt och snart fanns även hans Zonkertail i plast på marknaden. Nu börjar det alltså bli dags för de första betena i samarbetet mellan Abu Garcia och Svartzonker att släppas. 

McMio är ett litet tailbete som funnits relativt länge i trä, men kommer nu alltså släppas i plast. Den är svävande/långsamt sjunkande och går strax under ytan vid långsam invevning. Trävarianten har en svag tendens att stiga upp till ytan vid för snabb invevning, men plastvarianten ska hålla djupet bättre och tåla lite högre fart och därmed vara ännu mer lättfiskad. Den mindre storleken gör den dessutom lämplig för exempelvis en lite lättare haspelutrustning och passar därmed fint till nybörjare som inte vill eller kan köpa en jerkutrustning eller annat tyngre gäddspö. 

Även McMy-tailen fungerar fint på en lättare utrustning och är dessutom väldigt lättfiskad som jerkbait. Det går inte att göra fel med denna lilla godbit och gäddorna älskar den. Precis som att plast-McTailen fungerar utmärkt med paddel, är denna lilla godbit riktigt bra med exempelvis en avkapad, vanlig 6 shadjigg. Vi kommer nog få se på många olika tacklingar med detta bete för olika effekter – varför inte en vanlig spinntail?

Dessa beten kommer bland annat komma i följande färger:

Fegisen (se bild)
Röd/svart
Papegoj
Blå/silver
Old School Walleye
Gädda
Lysröret
Tånglake

Svartzonker släpper även sitt SpinTin spinnerbait i en fabrikstillverkad variant. Detta spinnerbait gjorde Claes för hand i höstas och nu kommer det alltså i en billigare, fabrikstillverkad variant. Den är specialdesignad för att lätt kunna ta sig igenom växter och har bjudit många på mycket bra fiske under sommaren och hösten.


Pontus Sjölund, +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera