Annons

 i Press/Reklam

Shimano Compre Muskie M90XXHTD är som namnet antyder 9 fot långt och klassat XXH (Extra extra heavy) eller 16oz vilket motsvarar direkt översatt 450gr.

Bakhandtaget är splitgrip i kork och 17tum (ca 42,5cm) långt. Klingan är tillverkad i IM9 grafit vilket ger den en krispig känsla och mycket låg vikt och den är rapp med toppaktion. Det upplevs som att du snärtar iväg beten på 100gr, 200gr och även mer! Den kastar enkelt mycket större beten än så och den rappa klingan och längden på spöt gör att du kastar även svårkastade och tunga beten till månen! Jag har dängt 350-400gr beten utan problem med denna i timmar. Spöt är hyfsat grovt nedtill vilket ger den enorm styrka i botten och handtagen är något grövre än dom flesta spön vilket är väldigt skönt när du kastar tunga beten utan att för den delen bli för grova som på vissa spön. Det här är mitt val till allt gäddfiske med gummi, tailar etc och fungerar mycket bra till i stort sett alla typer av beten.

Simano Compre Muskie M86MHD är 8,6 fot långt och klassat Medium Heavy eller 9oz vilket är ungefär 250gr. Spöt att något underklassat då du lätt kastar 300gr och lite till med den. Klingan är i IM9 grafit och lika lätt som sin storebror. Aktionen är djupare fast den har samma snabba klinga så du kastar vad som helst till utomjorden. Den har ett helt bakhandtag i kork som även här är 17tum (ca 42,5cm) långt. Den djupare aktionen gör att detta spö lämpar sig mycket väl till fiske med hårda beten som wobblers men tar du i lite mer med mothuggen så går det utmärkt att fiska även mjukbeten med den. Det här spöt har jag alltid tacklat med ett hårdbete vid sidan av min M90XXH och dom två kompletterar varandra fruktansvärt bra och täcker tillsammans dom flesta tänkbara situationer och vikter på beten. Allt från 50 till minst 400gr kan du enkelt kasta med denna kombo.

Bägge spöna gör jobbet riktigt bra med alla möjliga beten men är du en hårdför gäddfiskare som mig så får du ut lite extra genom att ha båda och låta dom sköta sina diverse uppgifter. Du kan snabbt skifta mellan betestyp eller teknik när du har bägge upptacklade och klara. Bägge förvånar med sin lätta vikt, goda balans, kastegenskaper och förmåga att kroka och drilla stor gädda. Det är förvånansvärt mycket känsla i spöt och här har man fått till klingan bra då du får grym känsla i spöt och vad som händer ute vid betet. Dessutom ligger dom mycket bra i pris och blir extrem prisvärda! Ta chansen att känn och kläm eller allra helst provkasta eller fiska, du kanske blir lika frälst som mig! 

//Mikko Seppänen Rapala Proguide

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!