Annons

 i Vertikalfiske

Då har det äntligen skett, det som så många väntat på. Det svenska rekordet på gös har slagits! Dock så kommer denna fisk med stor sannolikhet inte att registreras som nytt svenskt rekord då den fick simma tillbaka, referensbild saknas samt att inga vittnen till varken fångsttillfället eller vägningen finns. Det inofficiella rekordet är enligt uppgift från fångstmannen själv, 102 cm och 12,65 kg. Fångstmannen är Henrik Blom som figurerat på Fisheco tidigare med supersizegösar, d.v.s. gösar över 90 cm.

Jag lämnar över ordet till fångstmannen själv så han kan berätta hur det gick till när han idag fångade det som med stor sannolikhet är sveriges största spöfångade gös genom tiderna. Och vi skickar naturligtvis med ett rungande grattis från hela redaktionen! Hurra, hurra, hurra!!

Jag va på väg till en annan del av sjön när jag plötsligt såg ett grymt eko! Eftersom de blåste halv storm så var det svårt att parkera över den, men lyckades till slut! Gösen gick upp fyra gånger till jiggen och bara glodde men femte gången small det till rejält! Efter en kortare fajt så låg hon i båten, när ja skulle ta upp henne första gången tog jag den lite fel och skar upp ett finger, därav blodet på fisken! Fisken tog på en lunker city fin-s 7tums arkansas shiner, säger Henrik själv alltså.

Åter igen ett jättestort grattis till denna sensationella gös!

//Sebastian +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera