Annons

 i Ettan, Salt/Hav

Nyligen godkände Sportfiskarna ett nytt svenskt sportfiskerekord på den småväxta arten brunsnultra. Rekordet blev kortlivat, för nu har ytterligare en ny rekordfisk för arten granskats och bekräftats. 

Brunsnultra (Acantholabrus palloni) är en liten fiskart som återfinns på svenska Västkusten, där den då och då fångas av sportfiskare. I Storfiskregistret finns nu 37 exemplar av arten noterade. Den den 9 juli fångade Erik Petersson en fisk med måtten 28,5 centimeters längd och 18,5 centimeters omkrets, som med sina 342 gram blev nytt rekord. Vittnet till den fångsten var Rikard Larsson. Rikard hade nu även en ledande roll vid den nya rekordfångsten, då han guidade sin svåger Daniel Castejon från Frankrike på en havsfisketur. Daniel och Rikard fiskade i vattnen nära Smögen, med räka som bete när det nappade på ungefär 40 meters djup.

– Upp kom, förutom ett antal andra arter, en rejäl brunsnultra. Vid kontroll på en krönt våg vägde den 31,5 centimeter långa brunsnultran 418 gram, vilket då överträffar det tidigare rekordet med råge, informerar storfiskregistrerare Nicka Hellenberg.

Utländska medborgare kan enligt reglerna för storfiskregistreringen vara innehavare av svenska sportfiskerekord. Sportfiskarna gratulerar därmed Daniel Castejon till nytt svenskt sportfiskerekord på brunsnultra!

Sportfiskarnas Storfiskregister har samlat data om Sveriges alla storfiskar sedan 1971. I dagsläget innehåller detta register över
38 000 storfiskar av alla de slag finns i Sportfiskarnas Storfiskregister på: www.sportfiskarna.se

Kontakta storfiskregistreraren Nicka Hellenberg på:
070-990 38 60
nicka.hellenberg@sportfiskarna.se

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera