Annons

 i Notiser

Ett av Sveriges mest populära laxfisken, Jockfall i Kalix älv, stängs nu med hänvisning till risken för spridning av coronaviruset.

Det är bysamfällighetsföreningen i Jockfall som tagit beslutet att överhuvudtaget inte sälja fiskekort i år med hänvisning till risken för spridning av coronaviruset. Ett skäl som man uppgett är att man menar att man inte kan garantera säkerheten för fisketillsynspersonerna. I en intervju i tidningen Norrbottens-Kuriren uppger Robert Eriksson ordföranden i samfälligheten att det inte finns anledning att ompröva beslutet ens om läget lättas upp.

Sportfiskarna anser att beslutet är väl drastiskt och att det kommer drabba det populära laxfisket och inte minst lokala fiskare hårt. Potentiella problem med exempelvis kontroll av fiskekort kan rimligen lösas med hjälp av de unika koder som finns för varje digitalt fiskekort. Fisketillsynspersoner torde därigenom kunna hålla avstånd vid kontroller och följa folkhälsomyndighetens råd.

– Bara man vill går det nog att hitta lösningar för exempelvis fisketillsyn. Möjligheten att bedriva utomhusaktivitet kommer att vara viktigt för folkhälsan under kommande period och om alla fiskare följer Folkhälsomyndighetens rådgivning är sportfiske ett utmärkt sätt att må bra och aktivera sig, kommenterar Sportfiskarnas projektledare för laxfrågor Glenn Douglas.

Läs mer här -> Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!